Ideiglenes diákigazolvány (beszélgetés)
Igen, jó esélyed van!
Fénykép és iratok legyenek nálad! És tudd meg, mikor kell menni, mert a dékáni hivataloknál is van ügyfélfogadási idő!
Ha viszont idén fejezted be a középiskolát, akkor az onnan szárma diákigazolvány még október valahányadikáig érvényes tudtommal.
Szia!
Úgy van, ahogy Pirosalma írja! Leadod a kérelmet, és aztán helyben kiállítanak egy ideigleneset, ami ugyanúgy funkcionál, mintha "igazi" lenne. Iskolalátogatásira szerintem nem adnak bérletet (sokszor még diákra sem, csak akkor, ha viszek vmi igazolást - pedig nappalis vagyok!).
Lehet,hogy megtudtad venni,mert van ahol kiadják...de ha esetleg nem csak kalauz van mondjuk vonaton hanem ellenőr is akkor 5-6ezer forint a bünti :S
Befizettem már a csekket+ a fényképet...akkor ha azt elviszem magammal mondjuk holnap a suliba és elmegyek a titkárságra (vagy nem tudom hogy hívják)akkor van esélyem arra,hogy esetleg holnap meg is kapom az ideiglenes diákomat?
Szia!
Tudtommal: ha van érvényes diákigazolvány-igénylésed, akkor igen. Vinni kell egy fotót az egyetem/főiskola dékáni hivatalába, és ha jól tudom, egyből megkapod az ideiglenest.
De föl is hívhatod a dékánit, ők meg tudják mondani.
Holnap kezdem a sulit de majd csak október közepére készül el a diákigazolvány. Addig tudok kérni a suliban ideglenes diákigazolványt? Ha igen azt mennyi idő után kapom meg? Beiratkozásnál kaptam iskolalátogatási papírt,de azzal bérletet nem tudok venni, így viszont a napi vonat és metrójegyem ezer forint...ami októberig elég húzos lenne...
Tudtok erről valamit? Lehet e kérni és mennyi idő után kapom meg...
További ajánlott fórumok:
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Albérletbe ideiglenes lakcímen bejelentkezni
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Miért nem kap diákjegyet az a fiatal, aki diákigazolvánnyal rendelkezik?