Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását? (tudásbázis)
Ha ezek a tények,apaságit kell csináltatni!Ennyi!
te meg járd ki a gyerektartást,hogy állandóan kapjad,mert az jár!
azt azért tudni kell hogy vannak , sőt vannak lojális ,rendes apák, és vannak mikor az anya elviszi a közös gyerekeket és 3 hete nem láttam és elérhetetlen, az anya , tudom ugyan olyan apa jogaim vannak, én mint lojális rendes apa, ugye elmentem a gyám ügy,gyám hatóság, semmi, és a bíroságon kértem idéglenes láthatást na most ez lehet 30 nap is, akkor már nem láttam a gyerekeimet 2 honapja. és ugye nem akarsz vitákat ,meg ugye minek, felnőtt emberi modon kell szerintem intézni. na de ha az anya makacs.!
betonfejű a gyerekeimet teljesen elakarja tiltani. az milyen anya???!!! apai jogaimat szeretném..... ennyi.
Köszönöm!
Életem legjobb döntése volt! :)
Pont erre játszik a "volt" férjed! Annyira meg fogsz könnyebbülni, hogy nagy kegyesen engedi, hogy nálad helyezze el a bíróság a gyereketeket, hogy csak legyintesz, amikor cserébe kiforgat a közös vagyonból vagy éppen minimális összegben határozza meg a gyerektartást.
Ezt nem kritikaként írom, hanem tapasztalatból. Én gyáva voltam megvívni ezt a harcot. Ha van erőd hozzá, csináld okosabban, mint én tettem!
Tudom:(
Ellenem is hoznak fel olyan dolgokat,hogy hajam égnek áll,és még nekem kell bizonyítanom,hogy az nem úgy van....apuka elismerte nem foglalkozott velünk,a gyerekkel sem,a rendőrségi ügyet is és a bíróságot nem érdekli semmi sem...minimum még 2 tárgyalásom biztosan lesz és sajnos addig míg nem mondják ki kinél marad a kicsi véglegesen,nem vagyok nyugodt,és nem vehetek mély levegőt..ügyvédem nyugtat,tudom,hogy jó esélyeim vannak,tudom hogy nem vihetik el tőlem,de a para bennem van..azt sem bánnám ha nem fizetne semmit sem,csak hagyjon minket békén!
Honnan tudod, milyen az anya?! A jövendőbeli exférj :), meglehetősen elfogult élettársától. Nem éppen hiteles forrás.
A gyerektartás nem fizetésével pedig elsősorban nem a feleségével szúr ki. Csak egy tipp: ha attól fél, hogy nem a gyerekre költi a neje a pénzt, akkor vállalja át a gyerek nevelésével kapcsolatos kiadások egy részét. pl. fizesse az óvoda/iskolai étkeztetést, különórákat, ruházkodást stb.
Ebben a cipőben járok most...1 éve folyik a gyerekelhelyezés....2 hónapja kapok gyerektartást,előtte semmit,az tartozásban van,de a láthatást nagyon hamar leszabályozták.
Az én lányomat tavaly elrabolta a nagypapa,rendőrségi ügy volt belőle.1 hét után lett meg és senkit nem érdekelt.
Szerintem első a gyerek!Én papír nélkül is adtam a kicsit láthatásra,mégsem kaptam egy vasat sem!Ügyvéd is azt mondta nem függ össze a kettő...ha nem fizet is,joga van a gyerekhez..éppúgy mint a gyereknek az apához!
Azt azért még leírom,hogy sem a gyermekjólétisek,sem a családsegítősök,sem pedig a gyámügy nem hoz határozatot,egymásra mutogatnak!
Kizárólag a bíróságon tudja érvényesíteni mindkét fél az akaratát!
Azt hogy nem fizet,nem teheti meg,mert nem függ össze a láthatással!
Mindenképpen bírósághoz kell fordulni,ha a nélkül nem megy az egyezkedés!
Ideiglenesen le kell szabályoztatni a láthatást,és a gyerektartást is!Van rá mód,lehetőség...nem ártana esetleg ügyvédet fogadni!
Ja.de nem ártana a gyerek ideiglenes elhelyezését sem kérni az anyukának,míg a végleges döntés nincs meg kinél marad,hisz ha apuka elviszi és nem viszi vissza,anyuka semmit nem tehet!
Vaze, ha nincs pénze, akkor mit csináljon? :D Lopjon, hogy kifizesse a jogos követelést? Te mit csinálnál? Mert én is húznám.
Ez még messze nem játszmázás. Az az, amit anyuka csinál, az viszont már nem csak játszmázás, hanem szimplán kicseszés a gyerekekkel, és az apával. Ez meg olyan szinten hányinger, hogy ennél rosszabbat nem sokat tehet egy anya.
A kérdező írta, hogy a párja húzza a válóper megindítását, mert nincs pénze, hogy kifizesse a volt feleség JOGOS követeléseit. Na ezt értettem én játszmázás alatt. Ugyanis a gyerekelhelyezésről, a gyerektartás mértékéről és a láthatás szabályozásáról dönthetne a bíróság. A vagyonon meg lehet további évekig marakodni, ha...
Nekem nagyon egyoldalú a kérdező olvasata a történetről. Audiatur et altera pars!
További ajánlott fórumok:
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Önbizalom - feltételes vagy feltétlen?
- Mit tehetek, ha anyám bírósággal fenyeget az unokái láthatása miatt?
- Turkáló nyitás feltételei
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Művi meddővé tétel aktuális feltételei