Idegesítő híradók (beszélgetős fórum)
"Németh Balázs vagyok. Kezdünk."
Fel tudnám rúgni.
Én csak újévkor hagyom ki a híradót, mert nem akarom magam felhúzni azon, hogy mindig úgy kezdődik ez a rohadt boldog új év, hogy mi lesz drágább...
Ja, és alig várom, hogy a való világot beszüntessék!
Azt hiszem, egyről beszélünk, betűvel meg egyébként sem szokták leírni.
Szerintem.
Nem kötöszködsz.
bocs, igazán nem kötözködni akarok, de írásban helyes a huszadiki írásmód
(v.ö. Magyar Helyesírási Szótár, Akadémiai Kiadó)
Persze, csak azért írom ki, hogy érthető legyen.
Épp az Erős Antóniával kapcs írtam, hogy ezt ő helytelenül így mondja.
Sajnos, a huszadiki leírva sem helyes.
Mint írtam, aznap nem huszadik (20.) volt, hanem huszadika. Ezért.
Írásban, ahogy te is írtad: 20-i a jó.
leírva, tahát ÍGY nem helyes a huszadikai, de kimondva (szerintem), tehát beszédben helyes.
Írásban pedig ez a helyes: huszadiki VAGY 20-i!!!
Szia!
Mármint a huszadikai.
Ja, pl. imádom Erős Antóniát, de nem hiszem, hogy senki nem veszi észre, hogy rendre azt mondja, aug. HUSZADIKI tüzijáték. Pedig aznap nem aug. HUSZADIK volt, hanem aug. huszadikA.
És még mindig így fejezi ki magát. Nem tanítják ezt? Ez olyan, mintha azt mondaná: a nyolc kerületben xy történt. Szerintem egy hírolvasónak ezt nem engedhetnék meg.
A másik halálom, amikor "rádióaktívat" emlegetnek radioaktiv helyett.
Legtöbbszőr pont akkor vacsorázunk, amikor a híradóban a "legizgalmasabb" híreket mutatják.
Pédául : döglött állatok, baromfivész miatt összeszedett szárnyasok, hullák, stb...
Szörnyű.
Lehet, hogy a régi (egypártrendszeres) híradók kicsit unalmasabbak voltak, de mutattak valamit a mindennepi életből is.
Tudja valaki, hogy milyen az idei gabonatermés ?
Erről egy szó sem volt a híradókban.
Én sem vagyok gazdálkodó, de a jövő évi kenyérnek valónkról lenne szó.
Sajnos az a hír csak, hogy ki-kivel, mikor, hogyan, miért, stb.
Meg a "sztárok" ! Bocs, de ettől aztán hasmenést kapok.
Teljesen ismeretlen, semmiben sem különleges embereket kikiáltanak "sztár"-nak és róluk szól a híradó-beharangozó, a híradó, az utána következő műsor (cím nélkül), meg az éjszakai ráadás.....
Én azért nézem meg a híradót, mert kiváncsi vagyok, hogy mi történk kis országunkban, meg a nagyvilágban.
De amit itt nekünk HÍRADÓ néven adnak az gyalázat.
Helló!Ezen én is kiakadtam,mondtam is a férjemnek hogy ,hogy képesek ilyesmivel foglalkozni!?Engem egyáltalán nem érdekel hogy melyik politikus hajtott gyorsan.Amikor csak tehetem rádiót hallgatok,a tv hiradójában pedig az idöjárás elörejelzést szoktam várni.A Slágert szoktam hallgatni,mert változatos a zene,meg jókat derülök a bumerángon,a hirek pedig tömörek és rövidek. A Danubiusz nekem nem jön be.
Nem tetszik a viselkedésük,és egy idö után rájön az ember hogy melyik dal után melyik következik,és ez szerintem elég gáz!
Az én kedvenc hír-és vita műsorom Az este.Minden hétköznap 10 órakor kezdődik az m1-en.Itt nem kerülgetik a kellemetlen témákat és közérthetővé teszik a politikusok mellébeszéléseit.
A közszolg-i híradó nem rossz,de az egypártrendszer gyökerei itt is élnek benne!
Duna tv.,Kossuth Rádió ezek képviselik számomra a színvonalat.
További ajánlott fórumok:
- Helytelen, idegesítő szavak
- Elmúlhat a szerelem attól, hogy az egyik néha olyat tesz, ami a másiknak nem szimpatikus vagy idegesitő?
- Mit teszel az idegesítő sógornőkkel szemben?
- Ma olvastam egy idegesítő szót: bébibogyó. Mégis mennyire...
- Folyton pakolni kell a férjem után. Rém idegesítő.
- Hétvégi idegesítő semmittevés