Hüvelygyűrű vagy tabletta? Ki tudja, melyikben van több hormon? (tudásbázis)
Sziasztok!
sajnos Trombózisra vagyok hajlamos, és az orvos azt mondta, inkább mellőzzem a tabletta szezését.
Kiváncsi vagyok, hogy a hüvelygyűrű mennyivel jobbb?
Válaszotokat előre is köszönöm.
szia
ez szerintem egyzseü, hiszen egy györö 21napig tart, tehát el kell osztani 21-gyel, a tablettát meg naponta veszed be.
Köszi a választ, hallottam erről a módszerről is...
De én kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy lehet ekkora eltérés a hűvelygyűrű "kevés" hormonja, és a tabletta hormonadagja között.
Vagy nézd meg ezt a fórumot:
Hallottatok már a három éves fogamzásgátló módszerről? Neve: Implanon.
Igaz, ezt egyben kell kifizetni, így soknak tűnik egyszerre az a 30ezer forint, amibe kerül, de ha utánaszámolsz, akkor harmada annyiba kerül, mint a tabletta és kilenced annyiba, mint a hüvelygyűrű.
Sőt, azt olvastam egy fórumon, hogy a gyűrű valakinek kényelmetlen szex közben.
Ja, és az Implanonról még annyit, hogy ettől egy évben kb 3-4 alkalommal mensizel és csak néhány cseppet és egyáltalán nem fáj a hasad. Nem lesz vashiányod ennek használatával.
Bővebb infó:
A hűvelygyűrűt azért is ajánlják, mert minden egyéb fogamzásgátlónál kevesebb hormont tartalmaz, mivel helyben fejti ki a hatását. Ennek ellenére, a neten mást találtam:
Hűvelygyűrű: Hatóanyag: 11,7 mg etonogesztrel mikronizált, 2,70 mg etinilösztradiol mikronizált gyűrűnként.
Tabletta:
I. rózsaszínű drazsé: 0,03 mg etinilösztradiol, 0,05 mg levonorgesztrel.
II. fehér színű drazsé: 0,04 mg etinilösztradiol, 0,075 mg levonorgesztrel.
III. okkersárga színű drazsé: 0,03 mg etinilösztradiol, 0,125 mg levonorgesztrel.
Tudna valaki hozzáértő segíteni, hogy is van ez?