Húsvéti sütemények (beszélgetés)
Banános-csokidarabkás muffin, mandula mag és kekszes lúdláb. Holnap ilyenkorra végzek is velük...
Ismeri valaki a Kétemelet boldogság nevü sütit??
Én is a neten találtam Fiti ajánlásával,"Andi konyhája"
Íme a recept:
Kukucskálós túrós
12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 ek. kakaó, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 1/2 cs. sütőpor. Összegyúrni és golyókat formálni belőle, majd kikent tepsibe hézagosan tesszük. Erre öntjük a következő masszát.
50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin, 2 cs. vani.cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje habbá verve a végén kerül bele! Összekeverni és ráönteni a golyókra. Előmelegített sütőbe tesszük, szép lassan sütjük. / tűpróba! /
A gesztenyemasszának már eldőlt a sorsa,gesztenyés-pudingos süti lett belőle,a lapok rózsaszínűek,és már puha,fininek tűnik.(már a szélét kóstoltam)
Most sülnek a citromos krémesnek a lapjai.
Vagy répatorta, ha már nyúl.
Abbahagyom a brainstormingot:P
Tavaly ha jól emlékszem anya madártej tortát csinált (Tinában volt a recept), nagyon finom volt.
De most egy tál madártejet is szívesen fogadnék:)
Őzgering ki van bélelve alufóliával, belenyomkodva a gesztenyemassza, aztán jön bele töltelék (ha jól emlékszem akkor valami tejszínhabos, meggyes, zselatinos krém volt benne), az aljára pedig vagy rumba áztatott babapiskóta, vagy vékony piskótalap megy. Ha megdermedt, akkor ki kell borítani és a tetejét csokimázzal bevonni.
Google egész sok találatot dob ki rá, de egyik sem az, amit a nagymamám csinált:)
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Kedvenc desszerted vagy süteményed?