Húsvéti burgonyaleves recept
A Húsvéti burgonyaleves hozzávalói:1,5 l sonkafőzőlé
50 dkg burgonya
10 dkg főtt sonka
babérlevél
bors
1 cs.petrezselyem
A Húsvéti burgonyaleves elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk,kockára vágjuk,feltesszük a babérlevéllel és a borssal fűszerezett sonkalébe főni.Amikor a krumli puhára főtt,néhány kanálnyit félreteszünk,a maradékot a levével együtt botmixerrel pürésítjük.A sonkát kockára vágjuk és a burgonyakockákkal együtt beletesszük a levesbe.Végül a finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. ápr. 8. 23:39
A húsvéti burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.