Húsos-tejfölös tészta recept


1/2 kg darált hús
1/2 zacskó tészta (rövidcső)
1/2 l tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 kis üveg sűrített paradicsom
kevés vaj
A Húsos-tejfölös tészta elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük, de maradjon kicsit kemény. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot! Veszünk egy nagy tálat, beleöntjük a tésztát, a paradicsomos darált húst, a tejfölt, és az egészet jól összekeverjük! Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a tésztát, majd sütőbe tesszük! Ha készen van, megszórjuk reszelt sajttal, és hagyjuk ráolvadni!
A tésztát azért nem kell puhára főzni, hogy a húsos levet magába szívja, ezért a sütőben is többször átkeverjük!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: szebinora, 2008. okt. 7. 11:11
A húsos-tejfölös tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.