Húsos palacsinta szebeni módra recept
A Húsos palacsinta szebeni módra hozzávalói:350 gr finomliszt
10 gr só
100 gr zsír
350 gr I
osztályú marhahús
100 gr fehér kenyér
100 gr hagyma
3 gr bors
1 tojás
50 ml étolaj
1 gr csombor
A Húsos palacsinta szebeni módra elkészítési módja:
A lisztből sós vízzel kenyértésztát gyúrunk és kb. egy órán át félretesszük. Ezt a tésztát egyszer három részre, azután mindeniket három-három részre osztjuk. A gyúródeszkát megzsírozzuk. A tésztadarabokat tányér nagyságú lapokra nyújtjuk. Bezsírozva pihentetjük. Időközben elokészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk és forró olajban jó1 megpirítjuk. A húst egy gyérebb szitán leőröljük és beletesszük abba az edénybe, amelyben a megpirult hagyma van, összekeverve jól megsütjük. Levesszük a tűzrol és tömöttebb szitájú őrlőn újból leőröljük együtt a megáztatott és kicsavart fehér kenyérrel, a törtborssal, a sóval, a porrá tört csomborral és a tojással. Egységes masszává kavarjuk. Ezután minden két darab tányér nagyságú tészta-laphoz egy-egy kerek tálca nagyságú lapot nyújtunk, amire rátesszük a palacsintát. A tányér nagyságú palacsintalapok közé tesszük a tölteléket és összegöngyöljük. Két darab nagyobb tésztalapot ráteszünk egy tálcára amire jönnek az összegöngyölt lapok. Ezekre rátesszük a harmadik nagyobb tésztalapot, hogy elfödje az egész tálcát. Megzsírozzuk, lassú tűzön a sütőbe helyezzük. Mikor kivesszük a tetejét kevés vízzel bespriccoljuk. Előételként melegen, vodkával vagy sörrel fogyasztjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 2. 10:19
A húsos palacsinta szebeni módra elkészítési módja és hozzávalói.