Húsos Batyuk recept


töltelékhez:
20 dkg darált hús
só
bors
majoranna
gyúrt tésztához:
fél kg liszt
2 tojás
víz
só
mártogatóshoz:
1 ek. ecet
2 ek. víz
1 cikk fokhagyma
só
bors
A Húsos Batyuk elkészítési módja:
Tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és derelyemetszõvel kb. 5 cm átmérõjû köröket vágunk ki. Ezekbe töltjük a fûszeres darált húst. A köralakú tésztát félbehajtjuk, széleit kicsit megvizezzük és összetapasztjuk. Félhold alakú töltött batyukat kapunk. Kevés forró olajban egyik oldalukat pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl vizet, és fedõ alatt addig pároljuk, amíg a víz elfõ. A dippingbe mártogatva fogyasztjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. okt. 21. 12:17
A húsos batyuk elkészítési módja és hozzávalói.