Hurkához a krumplit, hogy csinálod? Milyen formában? (tudásbázis)
Szia!
Én alaposan megsikálom a krumplit és megfőzöm héjában, utána négybe(nem kell leszedni a héját, csak a sikálás alapos legyen) vágom és megsütöm zsírban, vagy a hurka mellett a sütőben. Nagyon finom és kevés vele a munka.
Nyugodtan tedd bele egyszerre a krumplit, hagymát, hurkát, meg fog sülni minden és nagyon finom lesz!:)
Ahogy írtam is egy kis vizet teszek mindig az aljára, hogy jól megpárolódjon a krumpli is alufólia alatt. Előmelegített sütőbe teszem be, mert úgy gyorsabban kész lesz. Megnézem mindig a sütéstől számítva olyan 35-40 p múlva, hogy mennyire puha a krumpli, ha már megpuhult leveszem az alufóliát, leöntöm róla a vizet és a hurkából kiengedett zsírt, csak egy nagyon pici folyadék marad a tepsi alján, hogy ne égjen meg, vissza a sütőbe és jól lepirítok mindent.
Remélem tudtam segíteni:)
Csirkeszárnnyal még nem készítettem..
A hurkához én is rögtön az elején hozzáteszem a krumplit..miért nem ezt írtam? Visszaolvasom:DDD
én ezt nem hurkával, hanem csirkeszárnnyal szoktam...
a hurkához karikára vágom a krumplit és melléteszem rögtön az elején.
????????????? krumplipürére gondolsz??
csinálhatsz hozzá sültburgit is.......
További ajánlott fórumok:
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Próbálta valaki kapszula vagy más formában a zöld kávét?
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Tojással töltött fasírtot formában sütőpapírral csinálod?