Hőszivattyú tényleges fogyasztási tapasztalat (beszélgetés)
Kedves Simple!
Milyen márkájú hőszivattyút használsz? Padlófűtés, fan-coil...milyen hőleadót használsz? Puffertartály van beépítve a fűtési rendszerbe? Használati melegvizet is ez a rendszer készíti? Mekkora napelem mellett működik, közel null szaldósan?
Előre köszönöm, ha megválaszolod a kérdéseimet! Jó tapasztalatból tanulni és nem a cégek ígéreteinek hinni!
Hát nem tudom. Nézegettem egy cég kalkulációját, padlófűtéssel és mennyezeti hűtéssel eggy 80 nm-es ház téli-nyári ellátása kiépíthető 6-7 millióból.
Azt nem tudom, hogy mennyibe van egy ekkora házban ugyanez, hagyományos energiára kiépítve, illetve persze a nyári hűtés klímával. Plusz a beköltözés pillanatától fogva a havi fogyasztás...
Ez a fogyasztás tényleg jónak tűnik.
Hány fok a belső hőmérséklet?
Ebből vajon mennyi lehet a meleg vízhez használt KWh?/év fogyasztás és hány m3 meleg vízet használtok el egy évben?
Mekkora az előremenő víz hőmérséklete?
padló vagy mennyezetfűtés van?
Köszi
Akkor áramszámla, nem értek az értékekhez sem, csak hallottam.
Bár nem tudom, mert fiamék majdnem megvettek egy ilyen házat, és ott még napelem is volt.
De minden kóddal, meg mifenével működött, túl sok volt a hibásodási lehetőség, örültem, hogy elvitték mielőtt átgondolhattuk volna.
Az forintban mennyi? Jó számokat mondtak nekem?
Nekünk egy 320 négyzetméteres házra 16 kw-os hőszivattyúnk van.
2019.01.01. és 2020.01.01. között 6552 kwh-t fogyasztott. Ugye ebből fűtés nyilván kb. hét hónapig van.
Hőszivattyúnál nincs gázszámla, mivel az áramról megy.
Nekem vannak adataim, csak össze kell számoljam. Bár nekünk nagy a ház is, meg a hőszivattyú is, így azok az adatok csak hozzávetőlegesek lesznek.
3 ismerősöm épített ilyen házat, 200 m2 körüliek, mind azt mondja, 100 ezer körüli az éves gázszámlájuk.
Már ha a falfűtősre, és szellőzőberendezéssel ellátottra gondolsz.
Amennyiben van levegős hőszívattyúval tényleges fogyasztási tapasztalataid azt itt kérlek oszd meg másokkal, hogy ne csak a prospektusok, forgalmazók, gyártók gyári adat ismerjük meg hanem a tényleges használatközbeni adatokat.
Én is leírom a tapasztalataimat
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Értelmes személynevek: pl: Para Zita (A lényeg, hogy tényleges keresztnév legyen, és összeolvasva is értelmes szót kapjunk.
- Halálbüntetés, tényleges életfogytiglan vagy inkább prevenció
- Almaecet fogyasztása, tapasztalatok
- Érdeklődnek, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a fényterápiával kapcsolatban? Egyáltalán van -e valamilyen tényleges hatása?
- Miért és mit korrigál a gázszolgáltató, amikor én a tényleges fogyasztást diktálom be, erre ő rádob pluszban 2 köbmétert?