Honnan tudjam, hogy az üvegtál, ami itthon van, az hőálló vagy sem? Még sosem használtam, és nem tudom, süthetek-e benne. (tudásbázis)
15. dobi53
2017. márc. 13. 21:46
A hőálló tálakat, ha sütni akartok benne, hideg sütőbe kell tenni.
Ha fel kell önteni vízzel, csak meleg vizet lehet hozzáönteni, mert felrobban az üveg. Szegény nagynéném nem tudta, a sült húst akarta hideg vízzel felönteni, és ennek következtében még a hét végén is üveget sepert össze.
Abban viszont igazatok van, hogy nem évtizedekre gyártják az edényeket, - fogyóeszköz.
14. globus (válaszként erre: 13. - Fincsi5)
2017. márc. 13. 20:39
Bezzeg... régen minden jobb volt :DDD
Bocs, nem bírtam ki :)
13. fincsi5 (válaszként erre: 12. - Globus)
2017. márc. 13. 20:27
Lángra tette, az is baj, meg a hirtelen hideg. Én sütőbe raktam, nagymamától kaptam, még az eljegyzésre.
12. globus (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
2017. márc. 13. 20:08
Anyósom rizst pirított egy kerek tálban, majd felöntötte vízzel. Azonnal szétment :)
11. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Luc22)
2017. márc. 13. 19:46
Én 36 évig nézegettem egy készletet, fehér, rózsás mintával, aztán a legkisebbet beraktam a sütőbe, lesz ami lesz alapon, és hőálló.
10. Szilvóca (válaszként erre: 8. - Luc22)
2012. febr. 21. 00:52
Próbáld ki úgy,de ne rakj bele túl sok vizet,mert akkor meg a sütőd úszik majd :D
9. cel
2012. febr. 20. 15:42
Én inkább nem próbálkoznék vele. Ha sütni nem is megfelelő, tálalni tudsz benne.
8. luc22
2012. febr. 20. 15:40
Ahogy nézem, akkor elég vastag mind a kettő, légbuborék sincs bennük. Jó lenne biztosra tudni, de ahhoz ki kell próbálnom. És ha szerintetek úgy tenném be a sütőbe, h víz van benne? Csak hogy mégis, ne a vacsi menjen kárba, ha valami.
7. Szilvóca
2012. febr. 20. 15:28
Nekem is van olyan üveg edényem,amin nincs semmilyen jelzés,ami jellemző rájuk,hogy a faluk 5-6 mm vastagok
6. 814f8b8f23 (válaszként erre: 4. - Luc22)
2012. febr. 20. 15:27
Ha elég vastag tuti hogy hőálló. Pláne ha régi, régi jénai tálak jól bírják. Nekem is van, soha nem pattant szét. Régen nem gyártottak szar minőségű tálakat(sem).
5. 91d4989ab9
2012. febr. 20. 15:26
ha vastagabb falú és nincs benne sehol látható légbuborék talán hőálló
4. luc22 (válaszként erre: 2. - B235ac96d5)
2012. febr. 20. 15:16
Megnéztem, de semmi nincs az alján. Nem egy mai darab, de anyósom szerint talán hőálló. Csak a talán nekem nem elég :)
3. gabika79
2012. febr. 20. 15:16
Ez engem is érdekelne, mert múlt héten sikerült egyet eldurrantani puding főzés közben, pedig azt hittem hőálló! :)
2. b235ac96d5
2012. febr. 20. 15:09
Általában valamilyen jelzés van az alján, ami árulkodik:)
1. luc22
2012. febr. 20. 15:04
Honnan tudjam, hogy az üvegtál, ami itthon van, az hőálló vagy sem? Még sosem használtam, és nem tudom, süthetek-e benne.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek, használtátok már a dermarollert?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?