Homeopátia- kezelések, gyógyszer helyett? (beszélgetős fórum)
Ez nem homeopátia, hanem fitoterápia.
A kettő nem ugyanaz.
Ezt már tisztáztuk: Nervenpflege, csak még megírtam neked a nálam bevált adagokat is.
Ezt írja róla a betegtájékoztató: Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását több évtizedes felhasználási tapasztalat igazolja. A tabletta növényi összetevőinek feszültségoldó, nyugtató, belső nyugalmat és kiegyensúlyozottságot adó, és könnyebb elalvást biztosító hatásait a felhasználói megfigyelések és a tudományos irodalom is igazolja.
Egy tabletta tartalma: 58,24 mg macskagyökér (Valerianae radix), 52,00 mg orvosi élesztő (Faex medicinalis), 43,69 mg komlótoboz (Lupuli flos), 14,56 mg orbáncfű virágos hajtás (Hyperici herba), 14,56 mg orvosi citromfű levél (Melissae folium), 13,83 mg cickafark virágos hajtás (Millefolii herba), 7,28 mg fagyöngy (Visci albi herba) porított formában.
Mit tartalmaz még a tabletta?
A tabletta egyéb összetevői:
hatásfokozók: libapimpófű, galagonya virágos hajtásvég, festőrekettye- és keserű narancs epikarpium és mezokarpium porított formában,
tablettázási segédanyagok: kalcium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, kolloid szilicium-dioxid.
Igen, abszolút bevált. Nem mindenre és nem vakon; ha szükségesnek láttuk a gyerekorvossal együtt, akkor volt, hogy kellett az antibiotikum vagy egyszer műtét is.
De pl a menstruációs görcsök enyhítésére nálam CSAK a homeopátiás szer vált be, előtte volt, ogy napi 6-7 szem Meristint vettem be, annyira fájt :-(.
A gyerekeimnél s bevált kicsi korukban: az alkati szereik is és a tünetekre kapott szerek is.
Határozottan igen!
Keress olyan orvost, aki ezek által gyógyít! Megéri!
Mi nagyon ritkán vagyunk betegek. Antibiotikumot nem szedtem már 19 éve.
További ajánlott fórumok:
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Ha homeopátiás gyógyszert szedek, mentolos fájdalomcsillapító tapaszt tehetek a lábamra?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Milyen hangulatjavító módszereket, teákat, homeopátiás szereket, ill. gyógyszereket tudtok?
- Szedett valaki homeopátiás gyógyszert allergiára? (Orrfolyás, tüsszögés) Tapasztalatok?
- Hol találhatók homeopátiás gyógyszertárak?