Holnap hamvazószerda mit főztök? Tartsátok a bőjtöt? (tudásbázis)
A fórum neve helyesen: Holnap Hamvazószerda, mit főztök? Tartjátok a böjtöt?
Holnap hamvazószerda? Tényleg, tarcsuk má a bőjtőt!!!!!
Ugyan miért kellene lemondanunk bármiről is?
Spinelli hozzászólásait szoktam olvasni. Szerintem, ő direkt írta így, ezért nem javítottam. De tényleg nem erről szól a topik.
Csak bal oldalon a fórumok között láttam, és így a címben nagyon zavarta a szemem a hiba.
bocs, 21es...félrenyomtam...mint ahogy lehet a bőőőőjtös is...
kár hogy a "mink nem tartsuk..." 20es hozzászólás nem zavar... pedig elég égető az is...de ez nem a helyesírási hibákkal foglalkozik ugye? :)
Szia!
Csak ezért ugrottam be a fórumba, mert nagyon zavarta nekem is a szemem.
Látom nem csak mi vettük amúgy észre.
Egyáltalán nem nagy dolog megtartani. Nem csak a vallási része miatt, hanem az egészség miatt is.
Egyébként engem baromira felháborít, hogy a torkos csütörtök meg a mozgós péntek nevű baromságokkal teli a sajtó meg minden, de a böjtölésről szó sincs, a hamvazó szerdáról.
Ha már feneket kerítenek neki akkor jó lenne ha az alapjait is tartanák.
Egyébként én ilyenkor a nagyböjti időszakban nem csak a hamvazó szerdán nem eszem húst, hanem minden péntek húsmentesen telik.
Lehet tartalmasat enni, hülyeség ez a dolgozó emberes duma.
Mi sem tartJuk... ha majd itt lesz az ideje....:)
mi az a hamvazószerda?? holnap hétfő lesz, nem szerda!! ??
nem böjtölünk pedig jó lenne hátha a tisztuláson kivül még egy pár kg. is lecsuszna.
mink nem tartsuk, úgy egyátalán.
Hogy oszinte legyek en is csak ezert neztem be ide.
az azonos nézetről van szó, legalább egyszer nézze meg mindenki, hogy a helyesirása jó-e? Kellemetlen ilyen helyen tévedni
Csatlakozom a véleményedhez, úgy igaz, ahogy írod.
Nem az a bűn, amit az ember megeszik, hanem az, ami a száján kijön, - többek között a bántó szavak - véleményem szerint.
hogy ti milyen jol elvagytok natinaval
A 40 napos böjtöt tartom, de holnap egész nap nem leszek itthon ezért főzni sem fogok.
Bocsi, de feljött a kis ablakban bal oldalt a kérdés és eléggé ordított a hiba, sajnálom nem akartam rosszindulatúan kijavítani egyszerűen csak javítani... :)
Ja aki elmúlt 6o éves arra nem vonatkozik!
Valójában őseinkre is tisztitókúraként hatott a hathetes böjt, csak ennek nem voltak tudatában, tulajdonképpen évente egyszer nem ártana ha komolyabban is vennénk az egész böjti időszakot
én nem tartsuk a böjtöt, bocs...szúrta a szemem!!!!!
Tojás levest főzök és farsangi fánkot sütök olajban nagyon finom
Igen tartom.Nem olyan nagy dolog.Nem csak azért mert az egyházak így rendelkeztek.Ez is azt bizonyitja,régen is foglalkoztak a dologgal,1 héten legalább 1x ne terheljük meg a gyomrunkat pihentessük az emésztö csatornákat.Nem kellene hetekig fogyózni ha egy kicsit is oda figyelnénk az étkezésünkre.Az én véleményem :Ettől az 1 naptól,hogy nem eszel húst és 3x eszel még nem leszel rosszul,sőt a szervezet is fellélegzik nem kell egész nap az emésztéssel foglalkoznia.
Kösz a javitást, másként akartam felhivni a figyelmét, hogy miként kell irni
A dolgozó ember is lemondhat a kávéjáról pl, vagy arról ami éppen szenvedélye, nem feltétlenül kaja kell legyen. Igazából az is lenne az igazi böjt ha arról mondunk le ami a legjobban kell, és nem arról ami amúgy sem kell
Ha ettől jobban érzed magad, hát élj a lehetőséggel
További ajánlott fórumok: