Hol lehet igényelni a szocpolt és mikor lehet igénybe venni? (tudásbázis)
nem akarlak beégetni!Több helyen olvastam,gondolom többen nem tudták értelmezni!
Egyébként neked mániád a támadás?Már bocsi!
Ja,és mivel Te hoztad fel ebben a fórumban ezt a témát,neked kellett hogy válaszoljak!
Talán értelmezni kellett volna a cikket,mert ezt az állítást már más fórumon is olvastam.
nem befagyasztják,hanem BEFAGYASZTVA marad!
Szocpol- más néven lakásépítési támogatás ténylegesen NINCS. Konkrétan ebben a formában nem is tervezik visszahozni, ha jól olvastam a tervezetet, még a lakáscél is kérdéses.tSzociális helyzet vizsgálat? Gáz. Vszínű semmi nem lesz az egészből.
Igen, olyan formában van, hogyha valaki megelőlegezett lakásépítési támogatást kapott és megszületik a gyermek, akkor az szocpol. Vagy ha kiegészítő kamattámogatásos hitele van, és a szerződéskötés időpontjában házasok voltak, a méltányolható lakásigény mértékébe beleférnek, nincs egyéb lakoing. tulajdonuk max együttesen 50 % stb. feltételekkel jóváírható a hitelből. Van még egynéhány feltétel, amikor tartozásból leírható.
Na, nesze neked szocpol-terv.
Matolcsi ma azt nyilatkozta, hogy 2012-től kedvezményes kamattámogatott hitelt TERVEZNEK, 2 gyerekes családoknak.
De ez is ismétlem, csak terv!
Ha itt januártól szocpol lesz, én bárkinek benyalok! :P
(És nem azért mert nem szeretném!)
Ami lesz, az ugye, nagyon nem biztos.. mostanában még annyira sem, mint régen.
Úgyhogy olyan, mintha nem is lenne. szerintem. de biztos én vagyok a hülye.
ha lenne januártól, már minden erről harsogna a végtörlesztés mellett, hidd el.
nem azt írtam, hogy most van, hanem, hogy januártól lesz.
nálunk az önkormányzat is tud róla, segítettek úgy terveztetni a lakásunkat, hogy igényelhessük majd és a hitelügyintézőnk is tud róla.
ők biztos mind csak a hülyeségeket fújják... :)
Csak azt nem értem, minek állítja valaki hogy van, ha nincs.
És ha én is azt mondom, hogy van, akkor megveregeted a vállam, hogy milyen frankó pozitív a hozzáállásom? Komolyan nem értem. Inkább az zavarna, hogy félrevezetnek. Vagy az nem gond???
Hmm, hát nekem az építési vállalkozásom látta kárát annak, hogy megszűnt a szocpol, szóval igencsak rosszul érintett, hogy nincs.
Egyébként meg nem tudom honnan veszed, hogy sajnálnám ha lenne.
Hát attól, hogy valaki váltig hangoztatja, hogy van valami, mikor nincs, az még messze nem pozitív gondolkodás.
A tényekkel nem lehet vitatkozni. Szocpol jelenleg nincs. Ami sajnálatos, de attól még, hogy valaki full pozitívan gondolkozik, nem is lesz.
Az, hogy leírja, hogy nincs, nem a pozitív gondolkodás hiánya, csak tényközlés.
"A kormány otthonteremtési stratégiája elkészült. A dokumentumot a Nemzetgazdasági Minisztérium jegyzi, valamint a szerzők között ott van Matolcsy György tanácsadója is.
Ugyanakkor még nem tekinthető végleges tervezetnek a program, csupán egy vitairatról van szó, amit az Otthonteremtési Tanácsadó Testület készített el a kormány részére. Ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy a szélesebb értelembe vett hazai lakásszakma képviselői fogalmaznak meg javaslatokat egyrészről a hitelpiac konszolidációjáról, a lakáspiac felélénkítéséről, a bérlakás-piac fejlesztéséről, a környezettudatos építkezésről, annak fontosságáról és egyéb lakáspolitikai kérdésekről. Valamint, a fiatal családok lakás és lakhatási támogatásáról, s ami a tulajdonképpeni régi szocpolt jelentette, azt egy sokkal szigorúbb, egységes tőketámogatási rendszer váltaná fel."
vitairat. bár a lényeget tekintve, totál mindegy. Még nincs.
mi is így csináljuk, mindenki azt mondja, hogy meg fogjuk kapni :)
kell hozzá építési engedély, egy 16nm-es szoba, konyha, kamra, fürdő-wc.
mi amerikai konyhát terveztettünk és visszadobták... nagyon utána kell járni mert tényleg mindenbe belekötnek :(
lakásvásárlásra, bővítésre nincs.
de mondjuk tetőtér beépítésre is megadják, csak új lakásnak kell megcsinálni
nem, a szocpol az szocpol, gyerekre, lakás nm-re, korszerűségre jár, nem kell visszafizetni.
annyi változott, hogy vásárlásra nem lehet igénybe venni, annál marad a fundamentás támogatott hitel amit te írsz, de a kettő nem ugyanaz!
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Van aki hosszabbított gyest vesz/vett igénybe? Újra kell igényelni az államkincstárnál?
- Lehet másik bankhoz menni szocpolt igényelni, ha egy banknál már igényeltünk lakáscélú hitelt?
- Házbővitésre szeretnénk szocpolt igényelni, milyen papírokra van ehhez szükség, és mennyi önerő kell hozzá?
- Szocpolt lehet igényelni használt lakásra is?
- Az új szocpolt korhoz kötötten lehet majd igényelni?