Van aki hosszabbított gyest vesz/vett igénybe? Újra kell igényelni az államkincstárnál? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!Igaz hogy rég volt erre élet,de lenne egy ujjabb kérdésem hátha tud segíteni valaki mert a neten hiába keresgélek!Szóval,mint korábban írtam vn egy tartós beteg gyerekem,gyesen vagyok vele,most 7 hetes terhes vagyok,és érdekelne hogyha megszületik a baba mi alapján fogják kiszámítani a gyedet?Volt aki azt mondta hogy a mostani gyes után, (dehát az borszató kevés lenne) :( de volt aki azt mondta hogyha él még a munkaviszonyom ( él még) akkor ugyan ugy számitják abból csak annyi külnömbséggel hogy a minimálbérből számítják ki!Mivel én minimálbért kerestem így ugyan annyi gyedet kapok majd mint anno?Vagy most hogy van?Előre is köszönöm a segítséget!
Nézz utána,a tartós betegségeknél fel van sorolva minden.Nálunk eddig,5 évig tartósan betegnek vették,szívműtétek miatt,de most februártól megszüntették,mert nem szed állandóan gyógyszert.
sziasztok.kislányom júliusban tölti a 3évet.Emelt családit kapunk mert tejérzékeny.Oviba nem biztosítják az étrendjét és csak delesnek veszik be.Érdekelne hogy maradhatnék vele gyesen,egyáltalán jogosultak lennénk rá?
egyébként ha automatikusan is járna, akkor is csak márciusig amíg az emeltszintű, úgyhogy mindenképpen vigyél be egy új papírt!
mármint igen február elsején lesz a lányom három éves-gondolom automatikusan lejár(na) de bemegyek személyesen és megírom mi történt :)köszi!
kicsit zavaros ez nekem, a gyesed lejár február 1?
Azért jár le mert a gyerek 3 éves? ha az emeltszintű jár márciusig akkor elvileg a gyest is kaphatod addig---de szerintem kérj a dokitól újra papírt, hogy töltse ki és vidd be a kincstárba.
Ha a gyesed febr elsejével lejár,akkor nem hosszabbítják meg automatikusan,hanem igényelned kell,hogy tartósan beteg gyermekeddel továbbra is otthon maradhass.Inkább vidd be a papírt potyára ,minthogy ne kapj pénzt következő hónapban.Sok sikert!:-)
persze. megkapom a magasabb családit is.
de a gyesem febr 1-vel lejár, az igazolás márc.végéig érvényes. és a gyest akarom meghosszabbítani, amit a kincstár azt mondja, hogy automatikus és nem kell tennem semmit.
Minden évben, amikor lejár ez a papír, újat kell kérni a dokitól, és újra be kell vinni a kincstárba, mert ha nem teszed meg, akkor megszünik a kedvezmény.
Az orvosnak ki kell töltenie egy olyan papírt aminek az a címe: Igazolás tartósan beteg vagy súlyosan beteg gyermekről-valami ilyesmi.
Ezt 3 példényban kell a dokival kitöltetni. Egyet leadsz a kincstárnál, ennek alapján kapod az emelt szintűt+a gyest, illetve kapsz egy 90°%os kedvezményre jogosító utazási kártyát, egyet a doki magánál tart, egy meg marad neked, mert nekünk több helyhez is kelleni szokott.
Végigmentél ezeken a lépéseken? ha nem akkor tedd meg amit kell, hogy minél előbb kapj pénzt:-)
hát igen, ott van bent az orvos által leigazolt papír, ami március végéig jó (februárban jár le a három év). de én sem bízom bennük, bemegyek személyesen és beviszem inkább magammal.
Bocs,nem olvastam jól vissza látom már le van igazolva.Akkor vidd be az Államkincstárhoz,ők maguktól nem intéznek semmit!
Az orvos által igazolt adatlapot be kell adnod az Államkincstárhoz.Adatlapot le tudod tölteni az Államkincstár honlapjáról.Tigramka hsz-ban is szerepel hogy hamarabb küldd be mint ahogy a másik lejár.
igen tartós betegség miatt. orvos leigazolta, de nem tudom, hogy jól mondták-e nekem a kincstárnál, hogy nem kell újraigényelni. félek, hogy nem jól tudják. ahány ügyintéző annyi félét mond..
szia! igen!
a kincstár azt mondja, hogy nem kell újraigényelni mert automatikus. de félek, nehogy ne érkezzen pénz következő hónapban. lehet, be kéne menjek személyesen.
szia, ha tartós betegség miatt igényeled újra kell igényelni...és hamarabb küld be mint ahogy a régi lejár nehogy napok vesszenek el, szia
Szia Csajszi!
Az allergia miatt érdekel a hosszabbított gyes?
További ajánlott fórumok: