Hol lehet előfőzött/félkész kukorica darát (puliszkához) kapni? Melyik boltokban? (tudásbázis)
Így pár év után, utólag:
Találkoztam olyan kukoricadarával, amin hiába állt nagy betűkkel, hogy étkezési meg hogy emberi fogyasztásra... az ugyan meg nem volt hajlandó főni, még az állatkajába sem, sok vízzel.
Ami könnyen fő, annak átlátszó a csomagolása nagyrészt, lehet látni a búzadarához hasonló, apró szemcséket.
A fővésképtelennek a csomagolása nem átlátszó. Kibontva, a szemcsék durvák és egyenetlenek, mint ahogy a takarmánydara kinéz, amit állateledelként árulnak.
Áá,köszönöm szépen a tanácsokat!Nálunk,a piacon lehet kapni...
Elfogadsz egy máffint,desszertnek?
Ne felejtsd el megsózni. Akkor sem lehet só nélkül főzni, ha végül édesen akarod enni.
Kukoricagrízt, ötszörös mennyiségű tejben, szívesen eszem tejbepapinak, házi lekvárral.
Igyekeztem egy erdélyi szakácskönyv szerint főzni, de a bolti kukoricalisztet nem sikerült úgy. (Úgy 20 perc főzés után le kellett volna önteni róla a fölös vizet, de nekem nem lett vízréteg a tetején.)
Nem főztem 20 percig sem, nehogy odaégjen, 15 percen át azért hagytam.
És még egy tanács: a kukoricalisztet a hideg vízzel keverd el, mert ha a forró vízbe szórod, nagyon csomós lesz. Legközelebb kevés hideg vízzel ki fogom keverni, és úgy öntöm majd lassan, kevergetve a fővő vízbe.
Már dugig vagyok, de még falom.
Legalább a túró zsírszegény, a tejföl nem az. Mi lesz ebből...:-D
Nohát, bármi legyen is a neve, nem bírom abbahagyni az evést!
Zsír nélkül, csak tejfölös túróval eszem, maga a puliszka kukoricalisztből készült. Nem sikerült eléggé sűrűre ahhoz, hogy galuskákat szedegessek belőle, csak mint valami sűrű kása, olyan. De nagyon finom!!!
Most már merem állítani, hogy szeretem!
Erdélyi lányok! Mindegyik változatnak puliszka a neve?
Van egy régi erdélyi szakácskönyvem, ott általában kukoricaliszttel készül. És van a polenta nevű étel, ami talán búzaliszttel van, nem is lehet eldönteni, de a puliszkák közt szerepel.
A málé édesített, zsíros vízben főtt kukoricaliszttel készül, szódabikarbónát is kell bele tenni, majd megsütni tepsiben.
Szia!
Éppen most ettem túros puliszkát,én még elő fözöttröl még nem hallottam ,igaz hogy Magyarországon nem mindig lehet jó darát kapni,de én úgy szoktam készíteni hogy 2x annyi vízzel teszem fel forrni,aztán ha kell még adok hozzá egy kis vizet.Jó étvágyat :-)
Szia! Nem kell előfőzni, mert pillanatok alatt megpuhul!
Én a darát ötszörös mennyiségű tejbe szórom, kevergetve nagyon kis lángon főzöm, a forrástól számítva alig kell egy kicsi idő,máris krémes állagú és sűrű lesz.
Minden boltban kapható még itt a faluban is.
További ajánlott fórumok:
- Aki szintén várja a "műhús" (sejtekből előállított) megjelenését a boltokban
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Csak bámulok a boltokban, hogy tele kosarakkal vásárolnak!...
- Hogy főzitek a rizst? Nem zacskós, előfőzöttet! Beáztatjátok a rizst előtte? Vagy csak simán sós vízben?
- A kínai boltokban árult ruhák nagy részére miért van ráírva, hogy "Made in Italy", holott több mint valószinű, hogy Kínában gyártották?
- 35-ös női cipőt milyen boltokban lehet kapni?