Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hol lehet előfőzött/félkész kukorica darát (puliszkához) kapni? Melyik boltokban? fórum

Hol lehet előfőzött/félkész kukorica darát (puliszkához) kapni? Melyik boltokban? (tudásbázis)


2017. szept. 14. 10:49

Így pár év után, utólag:


Találkoztam olyan kukoricadarával, amin hiába állt nagy betűkkel, hogy étkezési meg hogy emberi fogyasztásra... az ugyan meg nem volt hajlandó főni, még az állatkajába sem, sok vízzel.

Ami könnyen fő, annak átlátszó a csomagolása nagyrészt, lehet látni a búzadarához hasonló, apró szemcséket.


A fővésképtelennek a csomagolása nem átlátszó. Kibontva, a szemcsék durvák és egyenetlenek, mint ahogy a takarmánydara kinéz, amit állateledelként árulnak.

23. 82d45dcd14 (válaszként erre: 22. - Guruljka)
2014. febr. 12. 21:09
:))
2014. febr. 12. 21:04
Köszönöm!!! :-D Picit majd később tudom csak megenni, ha nem baj...dugig vagyok! :-D
21. 82d45dcd14 (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2014. febr. 12. 21:00

Áá,köszönöm szépen a tanácsokat!Nálunk,a piacon lehet kapni...

Elfogadsz egy máffint,desszertnek?

2014. febr. 12. 20:52

Ne felejtsd el megsózni. Akkor sem lehet só nélkül főzni, ha végül édesen akarod enni.


Kukoricagrízt, ötszörös mennyiségű tejben, szívesen eszem tejbepapinak, házi lekvárral.


Igyekeztem egy erdélyi szakácskönyv szerint főzni, de a bolti kukoricalisztet nem sikerült úgy. (Úgy 20 perc főzés után le kellett volna önteni róla a fölös vizet, de nekem nem lett vízréteg a tetején.)

Nem főztem 20 percig sem, nehogy odaégjen, 15 percen át azért hagytam.


És még egy tanács: a kukoricalisztet a hideg vízzel keverd el, mert ha a forró vízbe szórod, nagyon csomós lesz. Legközelebb kevés hideg vízzel ki fogom keverni, és úgy öntöm majd lassan, kevergetve a fővő vízbe.

19. 82d45dcd14 (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2014. febr. 12. 20:43
Meg fogom próbálni:))Puliszkát,az oviban ettem utoljára,illetve nem ettem meg,mert nem ízlett:))Tejjel volt körbelocsolva,de most kedvet kaptam:))
2014. febr. 12. 20:16
Holnap mégy beszerezni? :-D
17. 82d45dcd14 (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2014. febr. 12. 20:16
Egészségedre:))Csorog a nyálam...
16. Guruljka (válaszként erre: 15. - 82d45dcd14)
2014. febr. 12. 20:04

Már dugig vagyok, de még falom.


Legalább a túró zsírszegény, a tejföl nem az. Mi lesz ebből...:-D

15. 82d45dcd14 (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2014. febr. 12. 20:00
Hmmm,de jól hangzik:)
2014. febr. 12. 19:57

Nohát, bármi legyen is a neve, nem bírom abbahagyni az evést!

Zsír nélkül, csak tejfölös túróval eszem, maga a puliszka kukoricalisztből készült. Nem sikerült eléggé sűrűre ahhoz, hogy galuskákat szedegessek belőle, csak mint valami sűrű kása, olyan. De nagyon finom!!!

Most már merem állítani, hogy szeretem!

13. 1bb2e952a6 (válaszként erre: 9. - Guruljka)
2014. febr. 5. 09:42
mamaliga is nálunk más néven a pujiszka :D
12. 5c0313b0fc (válaszként erre: 6. - 1bb2e952a6)
2014. febr. 5. 09:07
Köszi, ez tetszik! Kipróbálom!
2014. febr. 4. 22:07
A polenta is kukoricadarából készül, lehet fehér és sárga kukoricadarát is kapni Olaszországban.
2014. febr. 4. 22:06
én régebben Olaszországból hoztam fehéret és sárgát is teljesen készet, amit szeletelni lehetett és utána grilleztem. Ha véletlenül főzök, akkor azt is igyekszem úgy kiönteni jénaiba, hogy előtte alaposan kikenem a tálat, hogy miután kihül a puliszka, szeletelhető és grillezhető legyen.
2014. febr. 4. 21:41

Erdélyi lányok! Mindegyik változatnak puliszka a neve?

Van egy régi erdélyi szakácskönyvem, ott általában kukoricaliszttel készül. És van a polenta nevű étel, ami talán búzaliszttel van, nem is lehet eldönteni, de a puliszkák közt szerepel.

A málé édesített, zsíros vízben főtt kukoricaliszttel készül, szódabikarbónát is kell bele tenni, majd megsütni tepsiben.

2014. febr. 4. 20:39
1l viz,só,forásig melegíted,lobogva forr a viz,markodból belecsorgatod a málélisztet,kevergeted"serényen"ne legyen csomós"macsukás"ha elvállik az edény falától már burithatod is a tányárra!Az ujadra tekert cérnával tudod szeletekre vágni,éppen mint egy tortát.Sült csirkével és tőrt fokhagymával isteni!
2014. febr. 4. 20:37
Én meg a mikróban szoktam csinálni, jénaiban. 11 perc alatt kész ;)
2014. febr. 4. 20:07
Na ide figyelj! Erdélyi lány vagyok,sajnos teci meg penniben nincs kukurica dara,de rejálban ja. Megveszed,kb 1 bögrével 250 ml beleöntöd a fazékba,csipet só,3x annyi viz,azért előbb rakod bele mivel hamarabb kész,anyu igy szokta. Ha kész egy réteg puliszka egy réteg túró és ismételni,valamint túróba lehet szallonát is belerakni. Nagyon faxa :)
2014. febr. 4. 19:52

Szia!

Éppen most ettem túros puliszkát,én még elő fözöttröl még nem hallottam ,igaz hogy Magyarországon nem mindig lehet jó darát kapni,de én úgy szoktam készíteni hogy 2x annyi vízzel teszem fel forrni,aztán ha kell még adok hozzá egy kis vizet.Jó étvágyat :-)

4. elbb
2014. febr. 4. 19:26
Egyébként én is csak azt a sima egyszerű darát veszem, nem kell előgőzölni. A végén még szoktam egy kis vajjal kisimítani, de ez már csak amolyan úri dolog :)
3. elbb (válaszként erre: 2. - Guruljka)
2014. febr. 4. 19:25
Köszi, hogy ezt így leírtad. Most puliszkaehetnékem lett. :)))))
2014. febr. 4. 18:44

Szia! Nem kell előfőzni, mert pillanatok alatt megpuhul!

Én a darát ötszörös mennyiségű tejbe szórom, kevergetve nagyon kis lángon főzöm, a forrástól számítva alig kell egy kicsi idő,máris krémes állagú és sűrű lesz.

Minden boltban kapható még itt a faluban is.

2014. febr. 4. 18:34
Hol lehet előfőzött/félkész kukorica darát (puliszkához) kapni? Melyik boltokban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook