Hol és milyen fűszerpaprikát vegyek, hogy tároljam, hogy ne "bogarasodjon", kukacosodjon be? (tudásbázis)
15. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 10. - Wencus)
2010. nov. 1. 17:30
anyukám is ezt ajánlotta...mi házit használunk és bár soha nem volt még bogaras de a szine állitólag tovább megmarad így szép pirosan:(
14. era06 (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2010. nov. 1. 16:29
vicces vagy :))!!
13. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Era06)
2010. nov. 1. 16:12
és milyen ízű a tejbegríz? babérleveles?
12. era06 (válaszként erre: 11. - Moncsicsi83)
2010. nov. 1. 15:53
Nekem a búzadara volt mindig kukacos. Mire elővettem, márt "pókhálós" volt. Irány a fagyasztó, utána teszek bele babérlevelet,( utálják a szagát a kukacok.)
Azóta nem kell kidobni egy hónap után a darát
11. moncsicsi83 (válaszként erre: 9. - Era06)
2010. nov. 1. 15:43
Ezt a módszert nem ismerem, de akkor kipróbálom. Igaz most anyu vett valahol házi paprikát, abból kaptam elkeseredésemben, de ha ismét boltira fanyalodok, ez lesz az első...
10. wencus
2010. nov. 1. 15:32
Üvegben sötét helyen alufóliába burkolom az üveget.
9. era06
2010. nov. 1. 15:18
Mindent beteszek a fagyasztóba egy napra.
Ha lakót viszek haza, akkor ne szaporodjon.
8. 9f98008a3b (válaszként erre: 6. - Moncsicsi83)
2010. nov. 1. 13:02
Akkor tuti!
Nem a Te hibád!
7. Marjann
2010. nov. 1. 12:56
Hát nem tudom, mi házi paprikát használunk, semmi extra tárolás, zacsiban van a szekrényben, de más soem bogarasodott meg... Szerintem jó lenne ha legközelebb nem ott vennéd, lehet azzal van valami gáz...
6. moncsicsi83 (válaszként erre: 3. - 9f98008a3b)
2010. nov. 1. 12:48
Sehol másutt, semmiben sincs, csak mindig a fűszerpaprikába találok. Vagyis az utolsó két vásárlásnál,előtte sosem fordul ilyen elő, pedig nem 1 hét alatt használok el egy csomaggal...
Lehet, hogy már a gyárban történt vele valami?
5. moncsicsi83 (válaszként erre: 4. - Szabot.88)
2010. nov. 1. 12:46
Fagyóból használod?
4. szabot.88
2010. nov. 1. 12:16
Én a zacskóban hagyom, becsomagolom újságpapírba és beteszem a fagyasztóba..még most is a tavalyit használom.
3. 9f98008a3b
2010. nov. 1. 12:15
Anyukám befőttes üvegben tárolja, én zacskóban.
Amúgy a moly nálam is időnként megjelenik, eddig a rozslisztet vágta tönkre.
Na de akkor adok neki füstölőt!
Néha.néha elgyújtok egyet. Az jó ellenük.
2. moncsicsi83
2010. nov. 1. 12:13
Most már másodjára jártam úgy, hogy T-ben vett fűszerpaprika bekukacosodott, bogarasodott. Mikor megveszem, egyből hermetikusan záródó dobozba rakom, felbontás után is csak annyi időre kerül kibontásra, amíg veszek ki belőle felhasználásra. Mit csinálok rosszul? Lehet ki kellene önteni a zacsiból és úgy tárolni? Vagy csak rossz "szériát" fogtam ki? Más is járt már így? Ti milyet vesztek? Hogy tároljátok?
1. moncsicsi83
2010. nov. 1. 12:12
Hol és milyen fűszerpaprikát vegyek, hogy tároljam, hogy ne "bogarasodjon", kukacosodjon be?
További ajánlott fórumok:
- Kaptam két kilogramm pucolt diót. Hogyan tároljam, hogy ne avasodjon meg?
- A liszt molyosodása, bogarasodás, kukacosodása. Mit csináltok?
- Savanyú káposztát hűtőben, vagy fagyasztóban tároljam?
- Hogyan tároljam a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon?
- Mibe tároljam a búzadarát, hogy ne kukacosodjon meg?
- Hogyan tároljam az ingjeim? Párod, hogyan teszi?