Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről? (tudásbázis)
Gratulálok!!
hp
A tüske meg a drót a szakemberek szerint kb 3 évig hatásos utána megtanulják hogyan költözhetnek mögéjük. Én véglegesen oldottam meg a problémát de sajnos mindig van 2-3évente egyujabb galamb család akik bepróbálkoznak.
Ha valakit érdekel a Dunántulon ingyenesen be tudok segiteni hogy 1-2évig ne legyen galamb roham. Nem humánus, de hatásos.
Akkor pattant el nálam a cérna amikor a gyerkőc a házunk homokozójában talált galamb ürüléket ami a világon az egyik legfertőzőbb anyag.
Van Tüske amit lehet venni az erkélyre és akkor nem repülnek oda, illetve be.
Mi albérletbe lakunk és amikor idejöttünk voltak tojások. Amint kirepülnek a fiókák teszünk ki damilt és lemezt is. A zacsi semmit nem ér, mert egy idő után megszokják és ha nincs szél, akkor semmit nem ér.
Ha valakit érdekel én a Dunántúlon lakom és megoldottam a galamb kérdést. Nem segitett se a mű bagoly, se a művaju, se a tüske, se a Cd kirakás.
Lehet nem a leghumánusabb de egy egyszerü horgászcsuzli kis átalakitással rábirja 21 méterről hogy ne jöjjön vissza. (nem pusztul el ott ahelyszinen) 10 méteren belül ottmarad. Miért tettem ezt? a homokozóból többen összeszedtek valami ismeretlen fertőzést ahol ezek a repülőbaktérium tenyészetek "fürdőztek" meg telekakálták a homokozót is a fölötte lévő fáról.
Nem mellesleg 4.30 körül őrült kurrogással ébresztik még a halottakat is a sirból, nem csak az alvőkat. Rendszeresen.
Mióta a csuzlis zavarás megtörtént 1 éve semmi.
Ha kell önként és bérmentve egy hétvége délutánján vagy délelőttjén besegitek elüzni őket.
Sziasztok!
Még nem olvastam végig, de engem is érdekel, mivel lakótelepi, 2. emeleti erkélyemet össze sz.rják a galambok állandóan, mivel fölöttem, állítom, hogy fészkük van, vagy oda édesgette, aki ott lakik...
Sajnos sok ostoba ember lakik a lépcsőházunkban, akiknél az emberi butaság határtalan, és hiába a helyi rendelet, hogy egy ideje már szabálysértés a galambokat etetni, van, aki még a lépcsőház elé is kiteszi nekik az ennivalót, innivalót.
De hát olyan buták, és ostobák, soha az életben nem fogják felfogni, hogy nem lehet...
Én meg már tele vagyok azzal, hogy akárhányszor reggel húzom fel a redőnyt, már nálam is itt tanyáznak az erkélyemen...
Engem is a sírba tesznek ez a tetves galambok!!!!
Minden nap óramű pontossággal hajnal fél 5-kor el kezdenek kurrogni. Aludni nem lehet tőlük.
Az a baj, hogy nem nálam vannak, hanem a felettem levőéknél, akik egyetemisták és alig vannak otthon.
Ha szólok nekik, elkergetik ezeket a hülye dögöket, de mivel utána megint nincsenek otthon napokig, hetekig, ezek a redvás galambok visszajönnek és kezdődik minden előröl.
Én állatot nem utáltam még, de ezeket egyesével tudnám kinyírni!!!!!!!!!
Már néztem ezt a művarjút, mű baglyot, meg is venném, csak vajon arra jó-e, hogy a felettem levőéktől is kiűzze őket???
Nálam nincs egy sem, mert ha megpróbál egyis landolni nálam, úgy kergetem el, hogy öröm nézni.
De a felettem levővel mit tudok csinálni??????
Segítsen valaki, mert megőrülök ezektől a rohadt galamboktól!!
hetek óta kialvatlan vagyok, hétköznap, hétvégén hajnal fél 5-kor felkurrognak.
Arról nem is beszélve, hogy milyen fertőzést okoznak az állandó pottyantásukkal!!!
Ez a művarjú csak tőlem riasztja el ezeket a dögöket, vagy a felettem levőékre is hatással lehet?
Tud valaki segíteni????
Ez a művarjú tök jó ötlet! :D
El nem bírtam képzelni, miért árulnak műanyag varjakat több helyen is. Köszi az infót nektek! ;)
Lehet, hogy titkon anyósom is erre készül? :D
Hagyta, hogy a galambok odafészkeljenek a teraszukra...
A galamb mindig csak olyan helyre száll le, amit lát is. Erkélynél így először mindig a korlátra száll, s onnan a földre. Ergo elég a korláton megakadályozni, hogy le tudjon szállni.
Mi a korlát két végébe 1-1 szeget vertünk bele, és damilt húztunk ki kb 2cm magasságban. Ezt nem látják, de ha elég feszes, nem tudnak rálépni és elrepülnek. Egy idő után megtanulják, hogy ott nem tudnak leszállni és elszoknak.
Nálunk elég jól bevált.
De a legtutibb módszer az elköltözés volt - mióta családi házban lakunk, nincsenek vééééégre galambok!! :D
Én múltkor egy galambásztól hallottam, hogy lufit (vagy lufikat) kell rakni az erkélyre, és akkor nem mernek odamenni:):)
Próbáld ki, kíváncsi vagyok működik-e:D
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet humánus módon távoltartani az idegen macskát a háztól (kutya csak jövőre lesz)?
- Galambok távoltartása az erkélytől..
- Hogyan lehet a kankutyákat a szuka kutyától távoltartani tüzelés alatt?
- Idegen macskák távoltartása a portán, hogyan?
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?
- A galambokat az erkélyről mivel lehet távoltartani?