Hogyan tudok autó formájú tortát készíteni? (tudásbázis)
Szia!
Én nagyon sok figura tortát sütöttem már.Mindig úgy kezdem,hogy megtervezem azt,amit sütni szeretnék.Pl vegyél egy olyan autót,amilyet szeretnél megsütni,nagyítsd fel rajzban,aztán süss lapokat piskótából,kb a 3/4-magasságig,mint amekkora lesz.Ha pl 35 cm lesz az autó,akkor kb annyi piskótalapod legyen,hogy krém nélkül legyen kb 25 cm magasan.Azért kell lapokat sütni,mert azokat akkorára vágod,amekkorára akarod.Amikor készek a piskóták a lapokat szépen tudod méretre vágni.A krémhez mindig növényi tejszínt használok,bevonni pedig vayg narcipánnal,vagy mézes zseletinos fondannal/a recepjét a netről kerestem meg,ez hófehér,könnyebb vele dolgozni,mint a marcipánnal,de nem olyan finom,bár ha teszel bele mandulaaromát-színtelent-majdnem olyan az íze/.A Network.hu-n nagyin sokat találsz.
További ajánlott fórumok:
- A dédink vasárnap lesz 83 éves, szeretnék mini tortát készíteni neki, de cukorbeteg. Tudnátok receptben segíteni?
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Milyen tortát lehet készíteni sütőforma nélkül?
- Tükörtojás forma hol kapható (nem a serpenyő, hanem amivel különböző formájú tükörtojásokat lehet készíteni )?
- Tudnátok ajánlani egy olyan cukrázdát Bp-n, ahol bátran tudok cici formájú tortát rendelni? (nem mindenhol csinálják meg :( )
- A páromnak szeretnék mellformájú tortát késziteni megtudná valaki mondani a receptjét?(fontos lenne)