Hogyan tudnánk Ausztriába kijutni dolgozni? (beszélgetős fórum)
Köszi:)
A férjem szerkezetlakatos,van B-s jogsija,targoncás,darus papírja.
Azért szeretnénk egyelőre Ausztriába,mert ha baj van,a szüleim ki tudnak értünk jönni.
Ma is nézegettem a hirdetéseket,de semmi :(
Mennyire beszélsz angolul? Mert ha egész jól, akkor esetleg inkább angol nyelvterületen kéne találni valamit. Szoktak keresni bentlakásos idősgondozókat is, ott is úgy tudom, a közvetítő rendez mindent, neked nem kell előre fizetni.
Mi a férjed szakmája? Gipszkartonozókat is sokat keresnek külföldre, csoportban mennek, nem kell idegen nyelvet beszélni. ilyeneket próbáljatok keresni.
Vagy állíts össze egy önéletrajzot, és azt küldözgesd ki közvetlenül osztrák hoteleknek. Talán a szobalányság összejön, hátha nem kérik annyira a németet.
közben pedig tárgyalj a bankkal, kérj haladékot, amit tudsz.
Magyar állásközvetítőket kéne keresni.Ahol előre kell fizetni, az kamu.
Szoktak pl. húscsontozókat keresni régebben Németországba.
Drukkolok!
Hm,a férjem reggel beszélt egy illetővel,ausztriai munkát hirdetett.Aazt mondta hogy mivel csütörtök reggel már kiutazás van,pár órát a férjem válaszára várni,ha igent mond,akkor utaljon át 60.000 ft-ot,nekik,hogy lefoglalják a szállást...
Menjen be egy OTP-be,hívja fel őt,akkor megadja a számlaszámot,küldje el a pénzt,és majd utána ő átfaxol valami papírt...
Aha...
Én is ennek a híve vagyok. Felülni egy vonatra és ott körülnézni.
Szerinted is ennek van a legnagyobb értelme?
Te hova mennél. Valamelyik határ közeli városba?
Sajnos nem lenne arra pénzünk,hogy oda kimenjünk :(
Tudom,hogy ez így elég lehetetlen,csak kétségbe vagyok esve :(
Mindenképpen ki kellene jutnunk,sajnos félretett pénzünk nincs,én beszélek angolul,a férjemnek nincs nyelvtudása.Nekem szakmám nincs,neki van.
Sürgős lenne,mert nagyon kibabráltak velünk,és adósságokat kell fizetnünk.Az itteni bérekből ezt nem tudjuk megoldani.
Hívtunk már egy pár céget,de mindegyik pénzért akar küldeni valami prospektust.Nem igazán tudjuk megvenni őket,már ha nem is átverés az egész.
Vagy ezek valós állások?
Hol kellene keresnünk?
További ajánlott fórumok:
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Külföldre miként lehet kijutni csalás nélkül dolgozni?
- Jár valaki közületek Ausztriába dolgozni mint ápoló/idősgondozó? Mik a tapasztalatok?
- Hány éves korig vesznek fel általában Németországba vagy Ausztriába dolgozni?
- Nyáron Ausztriában szeretnék 2 hónapot dolgozni. Van köztetek kinn dolgozó, aki néhány tanácsot adna?
- OKJ-s szakmával ki lehet menni Ausztriába dolgozni?