Hogyan szedik le a szemölcsöt? (tudásbázis)
Nekem égetéssel és fagyasztással is elég jól eltűntek a szemölcseim. Bár érdekes módon az egyszerre, és majdnem ugyanazon területről leszedettek sem egyformán gyógyultak. Egy pl. keloidos lett 5-ből.
7 év után tényleg nem valószínű, hogy változik. Viszont nekem is a hátamon van, és én sem sokszor látom a hátam közepét, ráadásul többnyire rálóg a hajam is! :)
Szóval a problémánk megoldva! :D
Bye Wartot gyógyszertárban (recept nélkül) vagy gyógynövényboltban lehet kapni. (Nálunk egyik helyen sem volt, viszont a kérésemre megrendelték. Ha nem tették volna, a netről rendelek.)
Remélem, tudtam segíteni azoknak, akiknek ez a problémája.
A szemölcs és az anyajegy megkülönböztetéséhez egy kis segítség: az anyajegy születésünktől megvan, a szemölcs későbbi 'jövevény'.
Ha valakinek kétségei vannak, a legjobb egy jó bőrgyógyászt felkeresnie, hogy tisztázza, melyikről van szó.
Ha szemölcs, akkor azt nyomtalanul eltünteti egy Bye Wart nevű kenőcs (tapasztalatból írom). Naponta 3x kell bekenni vele a szemölcsöt, megvárni, míg beivódik. Nekem nem egészen 2 hónap után NYOMTALANUL eltűnt (eleinte nem láttam változást, aztán folyamatosan váltak le róla a leszáradt részek). Fontos, hogy ne piszkáld, ne légy türelmetlen! A fagyasztás, lézeres eljárás stb. után marad pici heg, a Bye Wart után semmi! ... és nem csíp, nem kellemetlen, teljesen természetes anyagokból áll.
Remélem, tudok segíteni.
A műtéti hegek szétnyílása pedig természetes, a pici nyíláson át távoznak a seb nedvei, aztán szépen összeforr fokozatosan a bőr felszíne felé.
30 vagyok, már nem fog halványodni szerintem,mert azóta eltelt kb. 7 év, és nem változott, viszont abszolút nem zavar. A hátamon van, így nem látom,:-) és mást sem zavar. Szerencsére takarja a melltartó és fürdőruha pánt,mert pont ez miatt kellett eltávolítani( dörzsölődött).
Hááát lehet, hogy nem tett jót, hogy hamar kiszedte a varratot, de még elhalványodhat a heged, hiszen ha jól gondolom, fiatal vagy!
Pont azt mondom, hogy nem biztos, hogy eltűnne a heg. Nekem is szétnyílt, pedig normál ideig, kb. 1 hétig volt benn a varrat, és plasztikai sebész csinálta, és napokig nagyon szép volt a heg.
Ha most Neked újra kivágnák, és újra varrnák, a plasztikai sebésznél sem biztos, h. szép lenne utólag.
Szerintem rajta is múlt! Alapból nem kellett volna kiszedni a varratot 3 nap után, ha 5 napig kellett volna bent lennie, csak azért,mert ő szabira ment. Utána 2 hétig jártam kötözésre a másik városba, 8 hónapos gyerekkel. Plasztikai sebészhez azért kellett volna mennem,hogy a heget eltüntesse, nem a műtétre.
A plasztikai sebész után sincs rá garancia, hogy nem nyílik szét.
Nem az orvoson múlt valószínűleg. Nekem plasztikai sebész csinálta, pár napig szép volt a hegem, majd nekem is szétnyílt. Állítólag háton nem valami szépen gyógyulnak a hegek.
Nekem a hátamon volt egy szemölcs, kimetszették. A doki 5 nap helyett 3 nap után kiszedte a varratokat, a seb gyönyörűen szétnyílt, egy nap alakú heg maradt,( kör alakú, és a 6 varrat helye. )Azt mondták, ha zavar,plasztikai sebész eltünteti. :-( Ilyennen többet nem mennék sztk-s orvoshoz,az biztos.
10 éves koromban volt egy a könyököm környékén. Egyszer meguntam ezt a csepegtetős készítményt, és levágtam Zsilett pengével, egy hirtelen mozdulattal. Kb. annyira fájt, mintha alvadt vért téptem volna föl hirtelen.
Amiről többen is ugyanazt mondják, azért az valószínűleg úgy is van! :)
Nehéz jó bőrgyógyászt találni.
Nekem szerencsére sikerült.
Sajnos, minden bőrgyógyász mást mond.
Érdekes módon, amikor én kérdeztem a lézert, egyik sem javasolta.
Rajta viszont van egy, ami nem egyértelmű, hogy szemölcs v. anyajegy. A legtöbb orvos szerint szemölcs, de volt amelyik szerint anyajegy! Hogy legyek így okos?
Ha már tudod, hogy leveszik,azt is mondták valószínűleg, hogy melyik eljárással. Milyen típusú szemölcsről van szó?
Nekem azt mondta a bőrgyógyász, hogy a szemölcsökből nem vesznek szövettani mintát, mert az egyértelmű, hogy nem rosszindulatú, így a lézeres megoldás szóba jöhet.
Ha biztos, hogy szemölcs, akkor igen. Az égetés, fagyasztás, lézer után viszont nem lesz szövettan. Ha kétes a dolog, akkor kimetszést szoktak javasolni.
Ez így igaz. Ha nagyon látható helyen van, érdemes magándokit felkeresni vele.
nekem fagyasztással egyszer már leszedték
de vissszatért
Lehet lézeres megoldással is levetetni.
Mondjuk nem mindegy, hogy ki szedi le, hogy hol van az és milyen "típusú" a bizonyos szemölcs.
Attól is függ, hogy milyen fajta, a test melyik részén van, stb.
Nekem az 1. és 3. módon már csinálták, és nem fájt.
További ajánlott fórumok: