Hogyan némíthatnám el a szomszéd kutyáját? (beszélgetés)
Egyetértek. Vidéken nem 1 kutya ugat folyamatosan.
Én is meg a szomszédok is hallgatják a utcán kint kóborló kutyákat. Minden házhoz odamennek és ingerlik az ott lévő kutyákat. Nem lehet mit csinálni. Hiába büntetik a kutya tulajdonosát csak kiszöknek a kutyák. Viszont vidékre kell is a kutya,a "hivatlan látogatók" miatt.
Már bocs,de ha vidéken élnél,akkor meg feljelentgetnéd mondjuk a szomszédot a kakas kukorékolásáért hajnali x órakor?Vagy szintén a kutya ugatásáért?
Ez vicces.Csak téged zavar,senki mást nem...
Egyébként szerintem nyugodtan állj neki hajnalban fúrni-porszívózni,nem lesz hosszú a pályafutásod a társasházban,az fix!
Mellesleg egy okos szomszéd(lévén kutyás vagyok szintén panelban)panaszkodott,hangosak a kutyáim.
Persze,hangosak,ha kopogtatnak,ha molyolnak az ajtó előtt,ok nélkül sosem.
Nekünk sikerült a 3 és 2 éves kutyát csendre szoktatni-bár meginterjúvoltuk az összes szomszédot,és senki más nem panaszkodott.
Nálunk probléma pár hét alatt megszűnt,és nyugi van...miért nem költözöl lakatlan szigetre?
A busz,villamos,ház előtt acsarkodó emberek nem zavarnak?Altassuk el őket is akkor,nem?
Sajnos olyan készülék nincs amit szeretnél.Ahogy írták egy társ segíthetne talán.
De ha biztosra akarsz menni akkor ha otthon vagy vidd át magadhoz :-D:-D
Mindenhol vannak szabályok.Senkinek sincs joga mást zavarni.
Én pont a másik oldalon álltam régen.Különköltöztem a szülőktől,ott mindig volt valaki otthon,ezért nem volt probléma.Vettünk egy cicát semmi,még egy kutyát,semmi.Azok jól elvoltak ,ő üvöltött az ajtóban.Felnőtt korban már nem nagyon tud mit csinálni.Le kell adni nagyszülőkhöz,vagy megkérni a kedves topik indítót,hogy egy kisebb ősszegért vigyázzon a kutyára.:)Vannak kutya sitterek is kutyapanziók.
Elektromos kutyanyakörv állatkínzás és semmit nem ér.Meg lehet próbálni bekapcsolva hagyni a tévét ,vagy előröl elkezdeni és először 10 percre otthagyni ,vissza jutifalat,utána 20-30 stb..
Bocs, nem volt nálam a szemüvegem!
A napszemüvegem ;) :D
Kedves megalomániás fórumtársam, elég rossz lehet, ha a tesztoszteron ennyire túlteng, hogy már olvasni se látsz tőle. Méregkeverő kis püntyürke. :D
A probléma felvetője albérlő, aki nemrég óta lakik ott, ő van a leggyengébb helyzetben a házban, nem??? Gondolod, hogy a többi lakó melléáll? A másik szomszéd már kijeletette, hogy őt nem zavarja az ugatás. Ezt az indító post tartalmazza...
Értem.
Nem tudom, hogyan lehetne rá hatni. Hogyen lehetne rávenni, hogy kipróbálja legalább.
Végtére is, van a problémára megoldás, és elvileg rá lehetne szorítani, hogy használja is.
Szóval azt kérdezem, hogy tudnál-e beszélni a szomszéddal, hogy vegyen olcsón ugatásgátló nyakörvet a kutyájára?
Ha hajlandó lenne, akkor ez jó megoldás lehet. Azzal érvelj, hogy a kutyának sem használ, ha folyton ugat. Ez nem egészséges, a legjobb esetben is neurotikus magatartás. Nem tud pihanni a szerencsétlen, és a kimerültség miatt még inkább becsavarodik.
Tudom, miről beszélek! A házőrző kutya is rengeteg időt tölt alvással, mert megérzi a szagot, meghallja a kis neszeket is, ha illetéktelen akarna közeledni. Ha napi 8-10 órát ébren, sőt ugatással kellene töltniük, agresszívek, sőt totál beszámíthatatlanok lennének a kimerültségtől.
Nem tudod véletlenül, milyen fajta az ileltő kutya?
Aki hallgatja naphosszat, gondolom eszi a mérget rendesen.
Mi van akkor ha éjjel ugat?
Írtak itt mérgezést!
Képzeld ugatnak és nem zavar:)
Ki akarta bántani? Te mégis miről beszélsz, majd ha a Te szomszédodé ugatna téged is zavarna.
Ha nem ugatna engem sem érdekelne a dolog nem gyanús?
Nem kell feltétlenül leugatni egy kétségbe esett ötletet. A mi utcánk is volt hasonló helyzetben, egy egyedül állandóan vonyító kutya miatt, egy együttműködésre képtelen gazdival.
Mivel a gazdi ellen nem lehet érdemben fellépni, és bármire kötelezni, nálunk is felmerült ez a lehetőség mint végső megoldás. Sok pici gyerek és szüleik idegeit viselte meg szegény kutya, igaz, csak társaságra vágyott, de ez a lényegen nem változtat.
Jó lenne, ha nem csak az állatoknak, és a sokszor hülye gazdiknak, hanem az egyébként állatszerető, csak éppen állatot nem tartó többi embernek is lenne joga a saját házában, lakásában normálisan élni az életét.
További ajánlott fórumok:
- Tetszik a szomszéd boltban dolgozó eladó srác. Hogyan imponálhatnék neki?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Szomszéd kutyáját állandóan kiengedik
- Ki hogyan kábítja/nyugtatózza a kutyáját?