Szomszéd kutyáját állandóan kiengedik (beszélgetés)
Ha ők kint vannak pláne nem kell tartani tőle azt hiszem.
De kezd ez a fórum is egyre érthetetlenebb lenni számomra.
Egyrészt, hogy megtudja nem minden idegen kutya annyira kretén, mint ahogy ő gondolja.
Illetve azért, mert nem jó, h valaki a szomszédaival rosszban van. Főleg nem egy ilyen pitiáner dolog miatt. Lehet valamikor a szomszéd segítségére lesz szüksége és várhatja, ha feljelenti.
Persze, hiszen még soha nem fordult elő a történelem során, és soha nem is fog, hogy egy mindig is békés kutya megharapott valakit.
Különben is egy olyan kutyáról beszélsz, akit nem is láttál.
Én meg téged nem értelek. Ok, hogy te barátkoznál a kutyával, de te te vagy. Ő meg más. Mi a csudáért kellene barátkoznia a szomszéd kutyájával, ha nem akar?
A szomszédnál viszont nem opció kérdése, hogy portán belül kell tartania a kutyáját.
Ezek a kis puncinyalók, sokkal inkább idegbetegek, mint a nagyestestű kutyák. Lehajolsz hozzájuk, hogy megsimogatod őket, máris az orrodba harapnak.
Persze, ha az a nagyobb kutya is tud bolond lenni, ha kölyök korától az volt a feladata, hogy éjszaka egy területet védjen, nappal pedig kennelbe gubbasztott.
De amelyiket a gazda naponta visz emberek és más kutyák közé, és foglalkozva van velük, csak hóbortból nem fognak támadni.
Már az első hozzászólásodból kiderült, hogy a kérésed meghallgattatott.
Ha abban nem, hogy mit tehetsz a félelmeid ellen, hogyan ne neveld bele a gyerekedbe is, miben tudunk segíteni?
🙃
Az én feleségem is eléggé tart a kutyáktól. Valamikor kislány korában megtámadta egy kutya. Mikor nekünk voltak, azokat is bevallása szerint félve etette, ha nem voltam otthon. Pedig két habókos, teljesen szelíd kutya volt.
Én terápiás céllal elkezdtem őt kutyakiállításokra hordani, hogy lássa nem kell minden kutyáról a rosszat feltételezni. Volt, hogy a gazda már odajött hozzánk és ő kérte meg a feleségemet, simogassa már meg a kutyát, mert szegény eb annyira szeretné.
Neked is ezt kellene, ismerkedni, barátkozni, kutyaharapást szőrével gyógyítani.
Lakótelepen nőttem fel. Az akkori kutyám a napközisgyerekekkel játszótt,akiket délután kivittek a parkba meg a játszótérbe. mindennap várták , hogymenjünk sétálni. Így nőtt fel.
Egyszer egy játszótérből " elszabadult " kisgyerek kezdte el húzogatni a fülét, a farkát . Az gyerek után rohanó anya falfehér lett, de az én kutyám annyit se mindott,hogy " grö" . Mindent eltűrt.
Máskor meg az egyik kutyás neveletlen kislánya egrecérozta folyton egy akkor 6 éves jó nagy darab gyerek. Sikerült fellöknie a kutyámat és ráeenie. Percekig kellett a kutya műtött lábát maszírozni ,hogy rá tudjon állni. Másnap ügyeletre kellett és benn is fogták éjjelre is, mert gyomor hasnyál mirigy tájokon ütötte meg magát. Természtesen ezt is " szó nélkül" tűrte kutya, pedig ez az esés fájt neki nem kicsit!
Nálunk nem volt kisgyerek, csak úgy nőtt fel emberek között sétált, simogatták. Ahol saját kutya kap oda ott komoly nevelési gond van. Az én kutyámat idegen gyerekek " bántották" és még sem kapott oda.
Azért ezeknek a kutyáknak igen jó az idegrendszerük, főleg, ha kint sétáltatják póráz és szájkosár nélkül. Feltehetőleg emberhez szokott.
Nem fog ész nélkül harapdálni. A gyerek pedig nem fog megijedni tőle, főleg, ha nekik is van kutyájuk, és nem hallja állandóan azt az anyukától, hogy ez a dög már megint kint van az úton.
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Állandóan kéregetni járó szomszéd
- A szomszéd állandóan ütvefúr.. kb. 3 hete! Folyamatosan!!
- A felettünk lévő szomszéd állandóan zaklat, mit tegyek?
- A szomszéd nő egyedül él 38 évesen állandóan könyvet olvas, inkább menne férjhez, lenne gyereke is.
- Mit tennétek, ha a kisfiatokat a szomszéd néni állandóan hívogatja át, de ti nem akartok ilyen túl szoros barátságot?