Hogyan ne vigyem haza a munkahelyi problémát? (beszélgetés)
Előző főnököm férfi volt. Egész nap üvöltözött, már eleve úgy jött be, sosem lehetett tudni, éppen mikor robban.
Most egy idősebb nő van, káprázatosan tündéri. Igaz, felsorolt problémákkal ő sem foglalkozik, kizárólag munkával kapcsolatban beszélünk, néha család, vagy rendeleteken nevetgélünk.
Kétélű ez a dolog, szükséges hozzá egy piszkálódó fél, és arra fogékony célszemély.
Pontosan.
A férjem el van velük ,de engem zavarnak a műszempillás problémájuk.Tököm nem érdekli ,hogy most éppen milyen hosszú az a pilla és ,hogy per pill. nem jut el építeni körmöt és pillát.Már ez a szó is ...
De ,ha kifogsz egy női főnököt az isten irgalmazzon Neked!A lehető legrosszabb fajta.Saját tapasztalat szerint.
Valamilyen mértékben mindnyájan hazaviszünk a munkahelyről megbeszélnivalót. Ideális esetben társunk meghallgatja, javítani úgysem tud, de ennyi elég, beérjük vele, ha kiönthettük a lelkünk valakinek. Jó erre egy barátnő is, oda-vissza kell működnie.
Vagy Hoxa portál :)
Csak mellékesen tűnt fel, a "mindenki főnök akar lenni" konkrétan kiket takar? Tiédhez hasonló beosztásban dolgozókat?
Nekünk is ,ha kérhetnék😉
Női kollégával ,vagy főnökkel mindig csak a baj van .
De miért???
Tudom, hogy ha nem olyan a természeted, akkor nehéz, de vissza kell vágnod neki. Sajnos én is ilyen békés természetű vagyok, úgy vagyok vele, hogy jobb a békesség, ráhagyom az ilyeneket a másikra, mivel nincs jelentősége. De! Ez csak a kezdet, az ilyeneket csírájában kell elfojtani, mert különben gyengének tart és még jobban rád száll. Aztán a többiek is.
Ha úgysem kedvel, akkor ne akard, hogy kedveljen, inkább tartson tőled. Vágj vissza, csak ne menj túl azon a határon, amelyet ő húzott. Ne aggódj, nem emiatt fognak kirúgni. Ha meg igen, akkor annyit is ért a munkahely.
Ez megoldás lehet arra is, hogy "ne vidd haza" a problémát, mert ha elfojtod a frusztrációt, akkor jobb eséllyel fogod otthon kiadni, ha visszavágsz, talán kevesebb eséllyel.
- "Köszi, hogy szóltál. Majd hozok magammal egy papucsot, abban egész biztosan jobb lesz pakolni."
- Nem lehet egyszerre mindenkinek megfelelni. Sajnálom, ha nem tetszek neked, ez már a te bajod!
- Nekem is meg van a véleményem rólad, de megtartom magamnak. Tedd ezt te is.
Nem kell vele foglalkozni.
Vagy ha mégis kérd meg mondja el, majd röhögd ki és hagyd ott magyarázat nélkül.
Fiatal vagy, majd rájössz, hogy a benti problémák a magánéletedet nem befolyásolják. Csak azt a 8 órát míg bent vagy. Hagyd is ott.
Nő nővel amúgy is nehezen jön ki.
Összeteszem a 2 kezem, hogy férfiakkal dolgozom.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Mit csináltok a munkahelyeteken, ha nincs dolgotok, de haza sem mehettek?
- Rájöttem, hogy egy kollégám hazacsempészi a munkahelyről a...
- Akinek külföldön bejelentett munkahelye van és hazajön az kap munkanélkülit?