Az en parom is ugyanezt mondta h mind a kettő jo de ő a sein-nal mondaná inkabb..erdekes amugy h amit tanulok konyvekbol az sokszor nemis ugy van..v tul van bonyolitva..sokszor kerdezem tole h ez igy jo e ha igy mondom. .erre ravagja h nem..de mondom a konyvbe igy van..erre az a valadz h nem tudja megmagyarazni h miert de az nem u van 😊..v pl az a 2 szo h verantwortlich es zuständig. .u tanultam ugyanazt jelenti mind a ketto de megsem mindegy mikor melyiket hasznalom...megneztem minden szabalyt es nem ertettem h mit meg hogy..erre megkerdeztem 2 nemet anyanyelvu embert es mindketto ravagta h teljesen mind1 melyiket mondod..a kulinbseg h az egyiknek eroteljesebb jelentese van...
Szerintem is es gibt, de ez "hoch Deutsch", simán lehet, hogy egyes tájszólásban máshogy mondják (ahogy az a német barátnő mondta). Ahogy az angolok sem használják a tizensok féle igeidőt :D
Ősrégi emlékeim szerint, mindig attól függ, hogy maga a szó, mint tisch, himnem, nőnem, vagy semlegesnem, mert ez határozza meg a gibt, vagy a sein szó használatát.
Ha jól emlékszem, az asztal der tisch, amihez a sein használható. Talán.
igen szabály szerint ez az es gibt-es szerkezet lenne..vagy legalábbis azt hiszem...viszont a német btom egyböl a másikat mondta...csak azt nem ßertem h miért..