Hogyan milyen módszerrel szoktatható le a szobakutya a lakásban való ugatásról? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Nekem egy pincserem van a házban! Annál ugatósabb kutya nem kell szerintem! Ha valaki már csak a kapuban áll, már rákezdi!Ha be is jön az illető, akár csak az udvarba, vagy a házba, be nem áll a szája! És nagyon hangos!!! Állítólag úgy kell erről leszoktatni, hogy nem kell rá figyelni, el kell vonulni egy másik helyiségbe....
A Kutyapszichológia c. könyv, állítólag jó módszereket mutat be.
De amikor megjegyzi nálunk valaki, hogy mennyire ugat ez a kutya......akkor azt mondom, hogy ő ilyen ugatós, mert jelzőkutya. Akinek nem tetszik, nem jön hozzánk.
De pl. éjszaka, ugathat bármilyen kutya az utcán, vagy a szomszédban, egy hangja sincs!!!!!
Na, a boxerem.... Minden nap, szürkületben odaül a hátsóudvar kerítéséhez, és addig ugat, míg nem kap enni! Szabályosan kéri a kaját! Amúgy egész nap egy hangja sincs! :)))
Ha hergelik,akkor a mi kutyánk is ugat.Pl.kiabált a szomszéd,zörgették a kulcsot a lépcsőházban,vagy csengettek,illetve kopogtak,vagy ugatott egy másik kutya.
De akkor is rövid ideig,ha megszűnt a zaj,abbahagyta.Ha csak rövid ideig voltak ilyen zajok,akkor csak vakkantott.
Szerintem minden kuty ugat,ez a dolga,máshogy nem tudja kifejezni magát.
Ha másba nem,ebbe lgalább bele tudnak kötni a "jó" szomszédok,vagy házlakók.
Nálunk van egy nő a lépcsőházban,régebben rendszeresen megállított,hogy állandóan ugat a kutya.Volt,hogy azt mondta,akkor hajnalban.Én meg közöltem vele,hogy téved,mert itthon voltunk,hallottam volna,ha ugat a kutyánk,mert velünk alszik.
Attól,hogy ugat egy kutya,még nem biztos,hogy a miénk,lehet az az utcán is...
Ha meg hangokat hall,forduljon szakemberhez :)
Azóta érdekes nem ugat a kutyánk...
Most az az újabb beszólása,hogy ha megsületik a bébink,akkor vigyük el a lakásból a kutyát,mert nem tesz jót a gyereknek.Majd ő dönti el,nem?!
Ilyen emberek mindig lesznek, de azért köszönöm:)
Innentől figyelmen kívűl hagyjuk:-)
Ezt egy szakertotol kellene megkerdezned.
Peldaul egy kutyaiskolanal. El tudom kepzelni, hogy ez problemat jelent. A mienk is mindig ugat a csengetesre.
Talan ha raszolsz, es nem ugat, es akkor megjutalmazod.. nem tudom.. meghat mi van akkor ha nem vagy/tok otthon.. En szakembert kerdeznek meg.
talan/biztosan a szomszedok miatt,szeretne leszoktatni a kutyat az ugatasrol
Te sem orulnel ha a szomszedodba a kutya folyton ugatna, ha elmesz az ajtojuk elott.
Ugye ez most nem komoly kérdés?
Miért vettél kutyát? hadd ugasson az a szerencsétlen néha..
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Fogyjunk együtt a Weight Watchers módszerrel, tartsatok velem
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Nektek mennyi volt a legtöbb súly, amit 1 hónap alatt leadtatok és milyen módszerrel?
- Hogyan szoktathatnám be néhány hetes kisbabámat a kiságyba, ha már most elkapattuk?