Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lesz ropogós a csirke? fórum

Hogyan lesz ropogós a csirke? (tudásbázis)


22. Betsabé (válaszként erre: 19. - 5056d3921a)
2016. aug. 2. 21:01
Mora villany sütő. Felül gáz.
2016. júl. 26. 08:45
Pörkölt alá pedig soha nem kell vizet rakni, nem azért, mert rossz húsból kell készíteni. Hanem azért "pörkölt", ugyebár ...
2016. júl. 26. 08:44

Szabadtartású csirkét kell venni, nyilván. Az nem vizes, és nem briler, azaz kínzófarmokon gyorsnevelt, hormonnal telenyomott, lecsípett csőrű, saját ürülékében fetrengő, napot soha nem látott állat teteme, hanem korrekt hús. Ha már húst eszik az ember, akkor tisztelettel az állat felé: jól tartott állatot szabad csak megvenni, amit kíméletesen vágtak le, a lehető legkevesebbszer enni húst, semmit sem kidobni és lehetőleg mindent felhasználni.

Soha nem venni kínzógyári csirkét: az egészségemnek sem tesz jót, és a gyomron sem venné be a tudatot.


Nem kell alá sem víz, sem zsiradék, zöldfűszerek annál inkább. Sütőzacskóban érdemes sütni.


A sütési idő utolsó 10 percében pedig grill alá kell tenni. És az sem árt, ha rendesen fűszerezed.

19. 5056d3921a (válaszként erre: 18. - Betsabé)
2016. júl. 25. 21:25
Milyen sütőt használsz?
2016. júl. 24. 22:22
Szerintem is nagyon vizesek a bolti húsok. Nálam a legújabb recept: a fűszerezett csirkecombokat 200 fokos sütőbe tolom a tepsin. Se víz, se olaj, se alufólia, semmi! Döbbenetes, hogy mennyi levet enged. Felül a bőr ropogósra keményedik, belül puhára párolódik. A végén leöntöm a vizet. Megfordítom a combokat, és ha körbe ropogós, kész. 10 éve próbálkozom, eddig ez volt a legfinomabb.
17. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 16. - Aniju)
2016. júl. 24. 22:06
mert vizet injekcióznak bele, hogy teltebbnek tűnjön a hús.
16. aniju
2016. júl. 24. 18:51

Én is köszi a tippeket, még ha nem is én kérdeztem. :)


Amúgy a 'mű' csirke mitől vizes? :( (látom, h az, de mitől... ? )

15. 5056d3921a (válaszként erre: 8. - Katinkaboszi)
2016. júl. 24. 14:04

Leöntöd róla a felesleget és nem fől, hanem tovább sül :)

Sóval még én sem sütöttem, lehet ha egyszer ennék egy olyanon sült csirkét azt is megkedvelném.

14. 5056d3921a (válaszként erre: 11. - Pengő Gyöngyi)
2016. júl. 24. 14:02
És elvileg zsírt sem. Bár én az alá is vizet öntök :)
13. 5056d3921a (válaszként erre: 12. - Loretta16)
2016. júl. 24. 14:01

Szívesen nincs mit :)

Kipróbálod így is úgy is (akár pataki tálban is, ott még víz/zsír sem kell alá és ugyanúgy ropogósra lehet sütni) pici odafigyelés semmi több.


És ahány ház, annyi szokás. Engem így tanított az anyukám, remekül bevált.

2016. júl. 24. 13:34
Köszönöm mindenkinek! Sikerült! :)
11. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 9. - Kattyus)
2016. júl. 23. 23:22
Az tuti. Pörkölt alá még vizet se nagyon kell rakni.
10. gyöngy:) (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2016. júl. 23. 22:47
Sütés közben sörrel locsolgasd!
9. kattyus (válaszként erre: 8. - Katinkaboszi)
2016. júl. 23. 22:44
Mennyire igazad van! Nagyon vizes a boltban vett hús.
2016. júl. 23. 21:58

Én előző este alaposan, a család által szeretett

ízesítéssel befűszerezem a húst és a hűtőbe rakom.

Másnap berakom a forró sütőbe, sosem takarom l fóliával, szépen megsűl, egy két evőkanál víznél többet sosem rakok alá.

Mindig ropogósra, pirosra sűl, még a nagymamámtól tanultam.


Sóra israktam már, finom az is, de belül, ha gészbe sütöd, feltétlenül meg kel sózni, és ízesíteni, mondjuk almáva, hagymával,zöldfűszerekkel, de kivül nem kell.


Az alufóliával az a bajom, hogy alatta nagyn puhára fő, szabályosan a hús és csak a bőre lesz piros, némi ropogóssággal, de így viszont nem.


A mai csirkék annyira vizesek, nem úgy,mint jóval régebben, hogy nem szabad lefedni, mert csak a folyadékot adja ki magából, amitől fő inkább.


más a szabadtartású, vagy farmon nevelt.

7. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 6. - Pengő Gyöngyi)
2016. júl. 23. 21:17

[link]


nézd, itt van.

6. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 2. - Loretta16)
2016. júl. 23. 21:16

Ahogy Bich írta, úgy ropogós lesz, én is így szoktam. Alufólia alatt addig párold, amíg bele totál puha nem lesz, (nyilván vizet kell tölteni alá), utána leveszed a fóliát, picit feljebb a sütőt, és szép piros lesz. Én forgatni nem szoktam.

Grillcsirke jellege meg azt mondják, akkor lesz, ha egy kiló sót beleteszel a sütőbe, és azon sül meg a csirke. De ezt még nem próbáltam.

5. c73db520ef (válaszként erre: 4. - Gizus58)
2016. júl. 23. 17:30
Sorrel locsolgatva is szep piros lesz.
4. gizus58 (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2016. júl. 23. 16:10
Fólia alatt kell párolni, majd az utolsó fél órát anélkül,és locsolni kell közben az olajjal ami alatta van.Szép pirosra sül.
2016. júl. 23. 16:07
Én fólia alatt sütöm (minden féle húst is) és az utolsó fél órában már csak fólia nélkül. Ilyenkor pirul át (forgatni kell) és lesz a bőre szép piros ropogós.
2016. júl. 23. 16:01
Sok receptet kipróbáltam, de egyik esetben sem volt olyan igazi ropogós, piros a csirke bőre. Mindig olyan főtt jellege van. Mi a titka? Lehet-e hasonlót készíteni sütőben, mint a grill csirke? (Nincs légkeveréses sütőm)
2016. júl. 23. 15:58
Hogyan lesz ropogós a csirke?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook