Egész csirke sütésnél az előre pácolt csirkét tehetem sóágyra?Milyen lesz?Valaki csinált már hasonlót? (tudásbázis kérdés)
Én sokszor szoktam són sült csirkét csinálni, s valóban olyan az ize, mintha grillcsirkét ennél.
Van amikor a hasüregébe almát, citromot is teszek, de nem szoktam pácolni.
És még ezt is:
Csirke sóágyon
Hozzávalók: egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg só
egy kis rozmaringág
Elkészítés: Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.
Tanácsok: Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.
Ezt találtam:
Sóágyon sült csirke
Hozzávalók: 1 egész csirke
1 kg só
tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna
fél alma
fél citrom
Elkészítés: a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.
Tanácsok: leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani.
elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.
Lehet de mi nem szoktuk előtte pácolni!
A só eleve jó ízt ad neki!
Én rendszeresen sütöttem ilyet régebben...de nem pácoltam be előtte.
Fél óra/ 40 perc volt az egyik oldala és fél/40 perc a másik, csak sóra téve. Hasonló lett, mint a grill csirke, ropogós a bőre és puha a husa. Szerintem finom!
Egyszer ettem már sóágyban sültet de azok csak combok voltak.
Szerintem a páctól csak jobb lesz.
További ajánlott fórumok:
- Feleségem mellett másba vagyok szerelmes, és emiatt megöl a bűntudat.Kérem, olyan emberek írjanak, akik átéltek hasonlót a házasságuk alatt!
- 7 hetes terhesen vérezni kezdtem. 1 hete tart, valaki tapasztalt már hasonlót?
- 17 hónapos kisfiamnak acetonos szájszaga van. Tapasztalt már valaki hasonlót?
- Még sose ettem "Girosz"-t, vagy mi a neve! Hasonlót...
- Valaki élt már át hasonlót?
- Brókernet - Magnus - Van valaki köztetek, aki kötött ilyet vagy hasonlót?