Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egész csirke sütésnél az előre pácolt csirkét tehetem sóágyra?Milyen lesz?Valaki csinált már hasonlót? fórum

Egész csirke sütésnél az előre pácolt csirkét tehetem sóágyra?Milyen lesz?Valaki csinált már hasonlót? (tudásbázis)


10. vapi
2008. dec. 9. 12:18
Pácolva is nagyon finom...
2008. dec. 8. 19:05
én is szoktam sivatagi csirkét sütni(sóágyon sült csirke), de nem pácolom előtte. Teljesen jó íze lesz csak úgy magában..De ki kell próbálni...szerintem vigyázz, hogy ne legyen + só..
2008. dec. 8. 18:05

Én sokszor szoktam són sült csirkét csinálni, s valóban olyan az ize, mintha grillcsirkét ennél.

Van amikor a hasüregébe almát, citromot is teszek, de nem szoktam pácolni.

2008. nov. 22. 22:23

És még ezt is:


Csirke sóágyon


Hozzávalók: egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)

1 kg só

egy kis rozmaringág

Elkészítés: Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.

Tanácsok: Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.

2008. nov. 22. 22:21

Ezt találtam:


Sóágyon sült csirke


Hozzávalók: 1 egész csirke

1 kg só

tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna

fél alma

fél citrom

Elkészítés: a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.

Tanácsok: leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani.

elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.

2008. nov. 22. 22:19

Lehet de mi nem szoktuk előtte pácolni!

A só eleve jó ízt ad neki!

2008. nov. 22. 22:17
Biztos, hogy jó lesz. Én is szoktam csinálni, de nem pácolom, csak annyia sóra teszem amennyi a csirke súlya.
2008. nov. 22. 22:16

Én rendszeresen sütöttem ilyet régebben...de nem pácoltam be előtte.

Fél óra/ 40 perc volt az egyik oldala és fél/40 perc a másik, csak sóra téve. Hasonló lett, mint a grill csirke, ropogós a bőre és puha a husa. Szerintem finom!

2008. nov. 22. 22:12

Egyszer ettem már sóágyban sültet de azok csak combok voltak.

Szerintem a páctól csak jobb lesz.

1. vapi
2008. nov. 22. 22:05
Egész csirke sütésnél az előre pácolt csirkét tehetem sóágyra?Milyen lesz?Valaki csinált már hasonlót?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook