17 hónapos kisfiamnak acetonos szájszaga van. Tapasztalt már valaki hasonlót? (tudásbázis)
igen, minden ok, nem tudni mitől volt.
Szia
Mi lett az eredménye a vizsgálatnak??? Minden Ok a picivel?
Igen? Na akkor jó, bár akkor is elmegyünk megméretni, ha Apa haza ér, úgyis ki kell váltani a kencéket.
A cukorbetegségnél a hirtelen fogyás a figyelmeztető jel,ha sokat iszik az önmagában még nem jelenti a betegséget.
Félrebeszéltem, nem vérkép, hanem vizeletvizsgálat:)
Abból is kiderül. Találnak benne acetont, cukrot. Azt is nézik az alap vérképnél.
szerintem is arra gondol a doki, mivel vérvételre el sem küldött. De muszáj megpróbálom, hátha megmérik a patikában, mert vizelet vételből nem tudom hogy derül ki a vércukor szint.
Szerintem a doki kapisgál vmit... Nem hiszem hogy cukor lenne... Lehet h arra gondol hogy tejcukor érzékeny lehet... Ha beviszed is patikába nem biztos hogy egy gyereknek megmérik, próbáld meg ha attól megnyugodnál. Tudom hogy ilyenkor az a legrosszabb hogy millió rossz lehetőségre gondolsz... Mi is ezt tettük, a végén, mikor kiderült, kicsit fellélegeztünk, rosszabbakra gondoltunk. Persze ezt sem tudtuk igazán mi fán terem, de azt tudtuk hogy kezelhető!!!
nincs sok pisije se,nem sovány, nem lepedékes és tényleg se láz se rossz kedv se túlzott étvágy se étvágytalanság, semmi
szerintetek ha beviszem olyan patikába ahol mérnek, akkor megmérik Neki?
nem mért cukrot
annyit mondott h 4 napig ne kapjon tejterméket, mert amiatt is lehet
Amúgy nem iszik azért 5 litert.
Nem mérte meg a cukrát a doki?
Szia
Mennyit iszik meg egy nap alatt ez a csöpp gyerek? Az én kisfiam cukorbeteg, napi 6-7 litert ivott mielőtt kiderült mi a baja, acetonos is volt a lehelete... De ha nem ilyen mértékű a szomja akkor ne ijedj meg. Ő akkor 2 éves 3 hónapos volt. Folyton be is pisilt... Lefogyott... lepedékes volt a nyelve párszor.
Nem vettem bántásnak!
Megjöttünk a dokitól, holnap reggel mennünk kell vizelet vételre, de semmit nem mondott, a foltjaira kapott kencét még és cseppeket, arra azt mondta, hogy biztosan ekcéma, tehát a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Bocs, nem bántásnak írtam, hanem biztatásnak. Majd írd meg, mit mondott a doki!
cukorbetegség vagy kiszáradás
Szia,tudtommal sajnos a cukorbetegseg egyik jele a tulzott folyadek fogyasztas is! :(
De remelem meg sem az lesz!!!
Az Acetonos lehelett gyermekkorban a kiszárádás egyik jele!Ittasd a gyermeket,ha nem iszik akkor orvos:(
Anyagcsere felborulását is jelezheti az acetonos lehelet, ami visszavezethető a cukorbetegségre.
a gyerekeknek más az értékhatár, ezt szem előtt kell tartani
A cukorbetegség egyik tünete, hogy rengeteget iszol, mégis szomjas vagy.
én úgy tudom, hogy a kiszáradás jele az acetonos lehelet :(
Jajj szegénykém:(((
Mindenképp írd meg mi volt a dokinál....
Én is cukorbeteg vagyok, de ha ez picit megnyugtat, nekem sohasem volt ilyen tünetem...
Reménykedjünk hogy nem az:(
Az én kisebbik fiam még bölcsibe járt, amikor nyáron kint a homokozóban megcsípte valami a heréjét és hatalmasra feldagadt, a kukacával egyetemben. Nem tudott pisilni. Akkor éreztem acetonos lehelletet nála. Kórházba került, infúziót kapott, azóta sem derült ki, mi is történt vele.
a cukorbetegség nincs korhoz nemhez kötve, igen ilyen kis babánl is lehet vele születet cukorbetegsége. külön van gyermekkori cukorbetegség is. nézesd meg a dokival mindenképp.
Nem pánikolok, de nagyon nem tetszett, ahogy a doki reagált, és bevallom elkeseredtem
Na utána nézte a tüneteknek,lehet a bőrproblémák se a víz miatt vannak...
Azért ne pánikolj! Fő, hogy nemsokára megnézi az orvos. Nem rémisztgetni akartunk, hanem pont azt, hogy mielőbb megnyugtasson az orvos - vagy azzal, hogy nincs baj, vagy azzal, hogy megmondja, mit kell tenni. Szorítok nektek!
Nincs hasmenése,nem hány?Mert ez a kiszáradás egyik jele...Itass vele nagyon sokat igyon!!!
További ajánlott fórumok: