Mitől lesz a házi sütésű kenyér fényes, repedezett és ropogós külsejű? (tudásbázis)
7. Shadow Angel
2015. aug. 7. 21:05
Én a sütő aljába szoktam egy kis tálba vizet tenni. Így nem kell kenegetnem, és nagyon finom kéreg alakul ki rajta.
6. Dodi44
2015. aug. 7. 19:34
Ha sutese kozben is egy vizes kefevel jol meg simogatod a tetejet, de ne csak egyszer... Es gyorsan vissza a sutobe! :D
5. P.Petra
2015. aug. 7. 19:31
Sütés előtt vízzel kenegesd meg! Ha a felforrósodott sütő aljában hagysz egy tepsit, abba egy pohár hideg vizet öntesz és gyorsan rácsukod az ajtót, több ideig marad gőz a sütőtérben, ez által nagyobb lesz a térfogata a kenyérnek.
4. aniju
2015. aug. 7. 17:56
Én vízzel kenem át. gyönyörű kérges kenyér lesz
3. Hunny (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2015. aug. 7. 17:46
Kalács sütésből kiindulva mondom azt, hogy mielőtt beteszed sülni tojással kell megkenni, és akkor lesz olyan szép.
2. 9b10f3d7ff
2015. aug. 7. 17:39
Van a Face oldalán egy oldal, "Akik szeretnek kenyeret sütni" ott mindenféle jó tanáccsal eltudnak látni.
Én mielőtt kiveszem a sütőből beszoktam vízzel kenni a tetejét, ha kenyérsütőgéppel készítem, az sosem lesz olyan, mint a sütőben sütött,
Limara pékségénél is sok okosságot találsz.
Süss finom kenyeret! :)
1. SzánI.
2015. aug. 7. 17:27
Mitől lesz a házi sütésű kenyér fényes, repedezett és ropogós külsejű?
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb a száraz repedezett sarokra?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Szerintetek meg lehet ítélni az embereket a külsejük alapján?
- Téged nem idegesít, amikor a "fogadd el önmagad, ne légy gátlásos" újságcikkben a fotón hibátlan külsejű személyt mutatnak?
- Száraz, repedezett ujjhegyre milyen kenőcsöt érdemes használni?
- Mit tegyek? száraz és repedezettek a pici lányom körmei?!