Hogyan lehetne a gépjármű oldalablakaira szúnyoghálót rögzíteni? (tudásbázis)
Nem volna egyszerubb valamit a fejedre huzni?
Mint az a bizonyos tolcser pl. :D
Höhö!
Ma igen, de az én koromban még nem lehetett spec motorosruhát kapni. Nyitott ing farmer szandál
Motor más. Ahhoz fel kell öltözni rendesen.
Kívülről, vagy belülről? Mert nem mindegy ám!
Pláne motorozás közben.
Bizonyára egy fanyalgót sem csíoett meg darázs/méh, pláne motorozás közben
Engem igen, és nem volt valódi a mosolyom
Kétoldalas erős ragasztószalag két rétegben, közé a háló. Valami jobb fajtát, és műanyag szunyoghálót felragasztani az ajtókeretre
Persze. Mint ahogy arra is, hogy valaki egy, az utcán a fejére esett akármi miatt halt meg.
Szerintem a fórum indítója tipikus példát mutat a túlaggódásra.
Én a huzat miatt nem nyitom le teljesen az ablakot, esetleg résnyire. Már Dáciás koromban is megszoktam, akkor a zaj miatt. :)
Nemigen használom a légkondit, mert egyszer megjártam vele. Azóta óvatos vagyok, csak hosszútávon és módjával. :)
Szabadban ezerszer nagyobb esélyed van, hogy eltaláljon egy darázs, mint az, hogy becsússzon 5 cm-nyi ablakrésen. Ilyen sebességnél tuti, hogy csíp azonnal, inkább ütést érzel, utána szépen lecsaphatod.
Odakint simán megmar elsőre, mielőtt bármit a kezedbe vehetnél.
Következő ötlet esetleg kályhacső, nemzeti zászló, parabolaantenna, karácsonyi füzér?
Pedig nem annyira bolondos ötlet. Csukott ablak a tuti, de akinek nincs légkondi az autójában (mint pl. nekünk) az nyáron igencsak kínlódik felhúzott ablak mellett.
Pont tegnap történt velünk, hogy mentünk főúton kb. 90 km/h-val, lehúzott ablakokkal és egyszercsak feljajdul a párom. Mondta, hogy nekipattant valami a fejének, nem tudja mi, valami sárga, ha jól látta. Darázs volt. Mi mindketten allergiásak is vagyunk a csípésére, meg hát az ember automatikusan kapkodja a fejét a darázs elől, esetleg hadonászik. Megálltunk és kizavartuk.
Mostanában amúgy nem tudom mi van a darazsakkal, de évekig nem találkoztunk velük a kocsiban, most meg két hónap alatt már harmadszorra szállnak be, meg az ablaktörlőn is ott csimpaszkodnak.
A felpattanó kavicsok ellen is jó lehet a háló, hogy ne jusson be az utastérbe, bár ilyen szerencsére még nem fordult elő velük, de ez tényleg csak a szerencsének köszönhető. :-)
El sem tudom képzelni az autómat szúnyoghálóval. Legalább is mosoly nélkül. :)
A szélvédőre felpattanó kavicsot sem tudjuk elkerülni, ha jön. Az valóban elkerülhetetlen.
Darázs ellen a csukott ablak a megoldás.
Mindent megoldható. Gányold össze bátran az autódat!
(Ezzel az erővel az utcán, parkban, bárhol érhet darázs, egyéb rovartámadás. Vonj magad köré szúnyoghálót!
Ha - ne adja ég! - autós baleseted lesz, azt nem rovarcsípés fogja okozni.)
Pár nappal ezelőtt vezetés közben berepült az autómba egy darázs. Szerencsére elkerültem a csípést, de máskor is előfordulhat ilyen és ha megcsíp az fájdalommal jár, ami elveheti a figyelmemet, és ez akár balesethez is vezethet.
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek megoldható-e, hogy úgy mint a lakások ablakára, az autómra is szúnyoghálót szereltessek?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a FŐGÁZ oldalán az óraállást rögzíteni?
- Miért nem tudok windows movie maker segítségével videót rögzíteni?
- Ti hogyan tisztítjátok a szúnyoghálót?
- Mennyibe kerül a redőny és szúnyogháló panellakás ablakaira ( nagyszoba, kisebb szoba, erkély)?
- Magic Mesh - mágneses szúnyogháló
- Ustream.tv oldalról hogy lehet felvételt rögzíteni? Milyen program szükséges hozzá?