Hogyan lehet visszatérni a normális étkezéshez hányásos vírus után? (tudásbázis)
Zöldséglevesnek már benn kéne maradni. Mindenképpen probiotikum kell szerintem. Nem feltétlen Normaflore, van annál olcsóbb is, de probiotikum.
Plusz ezeket a fűszereket érdemes még bevetni: gyömbér, szerecsendió, kurkuma. Gyomorerősítő hatásúak.
Nálunk bevált a sima főtt rizs üresen, és minden étkezés előtt 15 csepp gyömbérkivonat, de ehelyett jó egy kis csészényi gyömbértea is. Ez zárja a gyomorszájat, nem jön vissza semmi, reggelire pedig meg tudtak enni sárgarépás-mandulás muffint. Ja, 2 hétig hánytak, engem szerencsére elkerül mindig az ilyesmi. Fehérje pótlására azért bevetettem a főtt sonkát.
Hogy mikor ehetsz zöldségeket, azt te érzed, a sárgarépa főtten mehet és a gyümölcsök közül a banán. De a többi zöldséggel az a helyzet, hogy ha nyers, akkor nemigazán kíméli a béltraktust, ha meg főtt, ugye, ha olyanokat céloztál meg, hogy hagyma-gomba-brokkoli-cukkini, ezek vagy zavarják a gyomrot, vagy a cukkini túl gazdag vízben és ez is okozhatja. És természetesen a paradicsom, paprika meg túl savasak, szóval akárhonnan nézed, marad a sárgarépa, ami főtten a legenyhébb
Szedjél normaflort és akkor nem fog kijönni belőled a könnyű étel sem!
Egyébként ne tésztával kezd mert csupa szénhidrát és azt nem egyszerű megemészteni!Könnyű levesekkel kezd!
főtt krumpli, főtt rizs
háztartási keksz
piskóta
Sziasztok!
Bekaptam hét elején egy ilyen hányással és hasmenéssel járó vírust. Kiböjtöltem rendesen ahogy illik, tegnap semmi bajom nem volt már. Az orvos azt mondta, hogy fokozatosan térjek vissza a rendes ételekhez a tejet és a húst hagyjam utoljára.
Tegnap este csináltam magamnak egy egyszerű zsiradék mentes zöldséges tésztát és sajnos megfeküdte a gyomrom ki is jött így most kezdődik minden elölről. :(
Hogy és mivel lehet visszatérni a fokozatosan a rendes ételekhez? Mivel szabad kezdeni? Most kissé tanácstalan lettem ezzel kapcsolatban.
További ajánlott fórumok:
- 4.5 évesem ha bekap egy vírust, rögtön köhög, hány, főleg éjjel. Mit lehet tenni a visszatérő köhögés ellen?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Küret után a panaszok visszatértek, mit lehet még tenni?
- Mitől lehet visszatérő erős fájdalom a gyomorszáj tájékán?
- Mi lehet tenni a párhavonta visszatérő hólyagproblémával?
- Nektek sikerült már új életet kezdenetek? Le lehet vetni a régi, rossz szokásokat? Vagy azok előbb-utóbb visszatérnek?