Hogyan lehet segíteni egy családnak, ha elveszítík az apát? (beszélgetős fórum)
együtt érzek vele...apám is ezt tette...én dühös voltam...először mást nem éreztem csak düht....
ha másképp nem megy szakember mellett helyrejön a lány...nem felejti el de jobban lesz
feldolgozni sose lehet, hidd el..
12éves voltam mikor apám meghat én találtam meg....javul idővel de most lassan 21évesen is tisztán emlékszem mindenre...
Nem tudom mi volt a pszichés családi háttér. Ilyenkor a gyerekek hajlamosak magukat hibáztatni azért, hogy a szülő elveszett - itt sajnos szó szerint. Családsegítőben jelentkezni kellene és kérni további szakemberek segítségét. Ez teljesen díjmentes/ingyenes. Ha Te a család barátja vagy akkor elmehetnél először Te, elmondhatnád mi történt - vagy az édesanyával együtt elmehetnétek. Ez nagyon kényes helyzet. Az életben maradt szülő szégyenli magát az elveszett miatt is, azon kívül, hogy siratja, gyászolja. Nagyon furcsa és rossz érzésegyüttes a szégyenérzet és gyász.
Nem tudom mennyire friss az eset. Hagyni kell időt. Lassan ocsúdnak fel a családtagok, eltelhet egy hónap is mire az érzelmi megrázkódtatás előjön teljesen - főleg a gyerekekben, náluk talán több idő is kell.
A lánya előtt? És már nem lehetett segíteni?
Gyorsan levágni és újra éleszteni?
Biztos nehéz lesz!
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék egy szegény családnak segíteni karácsonyra
- Mennyiből lehet kihozni egy 4 fős családnak egy saját szervezésű horvát nyaralást?
- Milyen ajándékot lehet vinni házszentelőre egy olyan családnak, akiknek mindenük megvan?Jó ötleteket várok :-))))
- Tippeket várok, Pesten hová lehet menni egy családnak, ami nem kerül egy vagyonba? Pl:Állatkert, Csodák palotája, Vidámpark, Margitsziget
- Egy négy tagú családnak mit lehet venni?
- Győrben hol lehet megszállni pár éjszakára egy négytagú családnak, nem horribilis összegért?