Szeretnék egy szegény családnak segíteni karácsonyra (beszélgetős fórum)
Bocsi, de nem a bértábla érdekel, hanem hogy szépen sorakoznak az alig 1-2 hónapos autók.
Az, hogy vannak kivételek nem vitatom.
Nagyon elkanyarodtunk a témától....
Ne légy szomrú, mindíg van lejjebb...
Nézd mega bertablat, senki nem abból autozik.
És mellékesen a rendőrök sem basztatasbol élnek
En is betulrol látom.
Ahol felnőttem szemben volt egy nevelőintezet. Mikor a Mikulás nem utalt időre én megosztottam az enyém. 2 nevelos osztálytársam volt akkor.
Különben akkoriban kutyaszarunk sem volt. És a wc-papir-gurugakat dekoraltam ki,es kb 1-1 szaloncukor meg pár mogyoró jutott bele.
10 évesen nincssenkid...
Igazad van!
Nálunk is minden tanárnak "P" rendszámos autó és nem éppen középkategóriás. Nyilván nem fizetésből és bérből, de mégis sírnak, pedig csak leadják az órát "itt!", nem olyanok, mint a mi időnkben, de az ajándékot, borítékokat szívesebben fogadják, mint a dícsérő szavakat.
Jaaa, nem oly rég volt valami, persze, hogy új autó mindenkinek:-)))
Igen értem.
Aki minden hónap elejét -100ezerrel kezd, mint szülő, ott a gyerek csak rászoruló lehet.
Pedig sajnos nagyon sokan vannak:-(((
Van itt a megyében, faluban, hogy adnak csomagot az állam (35kg élelmi). Érdekes módon a csomagosztás után a boltba kígyózó sor...Hogy miért? Mert a kapott olajat, cukrot, tésztát, bébiételt, stb eladják 100 forintokért, majd hónap közepétől mennek ugyanazt feliratva megvenni, hitelre 4x-es áron, vagy mennek a családsegítőbe kérni, vagy különböző facebook oldalakat keresnek olyan emberek személyében, akik küldenek pénzt elsősorban, vagy bármi mást. Sajnos ma már nagyon meg kell nézni, hogy kinek és hogyan. Bizalmatlanságra ad okot a szervezet, a gyermekvédelem és maguk a haszonleső emberek.
Pedig sajnos nagyon sokan vannak:-(((
S talán még többen, akik csendben tűrik és inkább próbálnak nem kérni, nem elfogadni....
Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom. Az unokahugom dolgozott a máltaiaknál, ahol tartós élelmiszerekből állítottak össze csomagokat. Hát, ki kapta az első csomagot? Sőt nem is egyet... hát a szülei, akik jól élnek, bár az anyukának semmi sem elég.
Én a mentősöknek szoktam feladni a csekket amit küldenek, bár az már nagyon bosszant, hogy utána küldenek "köszönő" levelet, benne sok marhasággal, amire nincs szükségem. Mért kell abból a 2.000 ft-ból naptárra, matricákra, színes köszönetlevélre és újra bélyegre, borítékra költeni?
Lehet, jövőre már nem fogom feladni a csekket.
Az élelmiszerbanknak adakoztam 1 boltban. A következő boltban megmondtam, hogy már adakoztam! Nem tetszett nekik.
Keress olyan családot, ahol tragédia történt, de előtte rendesen, normálisan éltek.
Pl. elhunytak a szülők és a nagyszülők nevelik az unokákat.
Vagy olyan beteg lett a gyerek, hogy a szülő kénytelen volt otthagyni a munkahelyét /előtte dolgozott/.
Én is tudok több konkrét személyt, akinek valójában még csak szüksége sem lenne rá (havi kereset meghaladja a 240.000 nettót), mégis egy évben kétszer tele a kocsi, majd az otthon az évente kétszer gyűjtött adományokkal Tesco, Auchan...
Ezért is gondolom azt, hogy picikét megismerni a családot, gyerekeket és személyesen segíteni, amiben tud az ember.
Rajtunk (gyermekeinknek) is segített innen valaki egy hónapja, de mint adományozott sem tudtam voolna elképzelni, hogy ne személyes alkalmával történjen meg, ha ezért utazni kellett 600kilométert is, de megérte.
Ezért én mindenkit arra bíztatok, hogy személyesen kézbe inkább, mint sem posta, vagy szervezeten keresztül.
Nálunk egy évben 2szer van 2 nap vöröskeresztes gyüjtés.
Egyik nap lehet vinni a ruhákat,másik nap meg lehet venni pár száz forintért amit vittek.
Begyüjtött pénz és a maradék ruhát adják tovább a vöröskeresztnek.
Konkrétan tudok olyan speciális iskolát, ahová be lehet vinni a fölösleges cuccokat és azt maguk a gyerekek válogatják tanári felügyelettel.
Minden érdeklődő gyerek 1-2 dolgot választhat.
A pedagógus is segít, így megtanulják hogyan válasszanak, mire van szükségük.
Amennyiben az iskolás családjában van pici gyerek vagy rászoruló felnőtt és van ilyen ruhadarab, akkor a tanár választ és küld a családnak néhány darabot. Soha nem többet, mert tapasztalat, a kevesebbnek jobban ürülnek, meg másnak is jut.
Amennyiben esetleg a pedagógusnak is megtetszik valami ő is vihet, hiszen amilyen keveset keresnek 1-1 darabot ők is megérdemelnek, ha szükségük van rá.
Több év tapasztalata az, hogy jól és igazságosan működik a dolog.
További ajánlott fórumok:
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- PS2 gépet keresek karácsonyi ajándéknak, olcsóbban, akár használtat is. Tud nekem valaki segíteni? Bp és Pest megye környéken esetleg?
- Szükségem lenne a "Karácsony ünnepén, mindenhol gyertya ég" kezdetű dal kottájára, vagy a zenei aláfestésre, tudna valaki segíteni?
- Hogyan lehet segíteni egy családnak, ha elveszítík az apát?
- Olyan oldalt keresnék, ahol Mikulásos, Karácsonyos gyermekdalok vannak esetleg videóval is. Tud valaki segíteni? Köszi előre is!
- Ki szeretnénk menni a bécsi karácsonyi vásárra saját autóval.Tudtok segíteni hasznos tanácsokkal?Pl. hol érdemes hagyni az autót stb.