Hogyan lehet pótolni az iskolai végzettségeket igazoló bizonyítványokat? (tudásbázis)
ÚRisten ez elöbbit nem ide akartam ìrni csak a telimon el nyomtam az oldalt ! Sajnàlom ! :)
Hát ez munkanélküli kirendelt válógatja. Volt aki nekem kérte, volt amikor ismét be kellett jelentkeznem akkor nem kérték. Mindenképp jó ha magadnál van.
Kicsit jobb szinben tünik fel mint a sima 8, és lényegesebben könnyebb egy szakmát elkezdeni vagy befejezni az érettségit
Milyen sms ? :)
A gondolàta is butasàg !
Valòszìnû h. ràd se fog gondolni.
Ez elöttem írònak igaza van töröld ki a szàmàt ! :)
Jó akkor 10 általánosnak nem 8-nak van különbség álláskeresés szempontjából? Nincs...
Ez nem igaz, 10 osztálynak számít nem sima 8-nak.
Na de én már régebben regisztráltam a munkanélkülibe, csak nem mentem el egy megbeszélésre vagy mire és töröltek. Ha szerencsém van, akkor eltárolták az adataimat, és minden bent van a rendszerbe. Tehát a munkanélkülibe, mindenképpen kérni fogják a bizonyítványt?
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, én is gondolkoztam, és az is volt a terv, hogy visszamegyek tanulni. De abba az iskolába már nem vennének vissza, ahonnan kirúgtak, max igen estire. Én úgy tudom, hogy 3-4 hónapos tanfolyamon (akármilyen, de én bolti eladóit akarom), meg lehet szerezni a szakmát, persze jó pénzért. Ezért is szeretnék előbb elmenni melózni, és egyrészt besegíteni a páromnak, másrészt félre tenni egy kicsit a sulira is. Ez a tervem, és remélem sikerülni is fog!
A kismamáknak sok támogatott képzés indul, ahol a képzés idejére pénzbeli juttatást is kaphatnak, kérdezz utána a munkaügyibe, hosszútávon sokkal jobban járnál, mint 8 általánossal elvállalni valamilyen munkát most, pláne, hogy ezzel a végzettséggel nem is túl könnyű.
Sok szerencsét kívánok.
Szia,
én pedig azon gondolkodtam, hogy nem szeretnél inkább visszamenni tanulni 1-2-3 akárhány évet, amíg a gyerekkel egyébként is otthon vagy?
Hidd el, nem olyan nehéz és a mai világban (sajnos) egy érettségi+szakma sem mindig elég a boldogulásra, szakma nélkül, általános iskolai végzettséggel elég valószínű a munkanélküliség.
Csak tanulással tudsz ebből kibújni valahogy és vannak már esti (délutáni) iskolák is, ha közben találnál munkát.
BIZONYÍTVÁNY: telefonon érdeklődj az általános iskoládban, gondolom valamilyen illetékért kiállítják újra.
Üdv: egy kicsit "öregebb" kisgyerekes anyuka,aki bizony tanul még (több diploma, munka stb. mellett)
Akkor neked hivatalosan 8 általánosod van, az sehol nem fog számítani hogy 2 évet még valahol tanultál ha nincs meg az érettségid... Az iskolát kell felhívnod és tőlük kérni az általános iskolai bizonyítvány másolatát... Pénzbe fog kerülni...
Sziasztok! Megpróbálom röviden és tömören elmesélni, hogy mi is vezérelt, hogy ide írjak. 20 éves vagyok, és van egy 15 hónapos kisfiam. Párommal élünk 3an, ahol a párom a családfenntartó. Sőt, többről is beszélhetünk, mivel éjjel-nappal melózik szegényem, látástól mikulásig..állandóan hulla fáradt. :/ Én elvégeztem a 8általánost, és a 9.-10. évfolyamot. 11-iket már nem tudtam, mert mikor bejelntettem a suliba, hogy terhes vagyok, kirúgtak (persze én tehettem róla, mert a gyakorlati helyemről nagyon sokat hiányoztam). Ma már nagyon bánom, hogy annyit hiányoztam mert akkor halaszthattam volna 1 évet. De ugye utólag okos az ember. Na, és most kéne találnom gyes mellett vmi munkát részmunkaidőbe (4 max 5órába). Holnap megyek be a munkanélkülibe regisztrálni, de viszont van egy kis bökkenő: Nincs meg se az általános iskolai, se a középiskolai bizonyítványom. Ilyenkor mit tudok csinálni? Be kell mennem a középsuliba, hogy egy másolatot kapjak arról, hogy ott elvégeztem 2 évfolyamot, és egy felet, vagy hogyan? A válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok: