A BC végzettség főiskolai végezettségnek számít akkor is, ha egyetemen volt végezve? (tudásbázis)
"Ha egyetemen végezted egyetemi,ha főiskolán főiskolai"
itt valami kis zavar van.
nem attól lesz (lett) egyetemi vagy főiskolai a végzettség, hogy egyetemen, vagy főiskolán végzi (végezte) valaki, hanem attól, hogy az elvégzett szak egyetemi, vagy főiskolai (volt), azaz 3-4 vagy 5-6 éves képzés.
Ha egyetemen végezted egyetemi,ha főiskolán főiskolai (de!)
De igazából azt nézik,hogy Msc-d vagy Bsc-d van.
bsc 6+1 félév + 4 félév esetén kapsz Msc-t
osztatlan 5 v 6 év Msc-t kapsz rögtön,vagy ha régen kezdtél.
ez a fokozat már nincsen, csak a hagyományos képzésben tanuló még megmaradt pár hallgató fog ilyen diplomát kapni.
illetve azt nem tudom, hogy az osztatlan képzésekben részt vevők milyen fokozatot kapnak....
de az egyébként is legalább 5 év. szóval nem lehet, hogy a fiad BSc fokozatot kapott?
Ez világos. De egy álláskereső oldalon szerkesztem a CV-t. Iskolai végzettségnél ezek vannak megadva:
- főiskolai végzettség
- egyetemi v.
- posztgraduális v.
Számomra ez nem érthető.
Nem BS, hanem BSc
A bolognai rendszerben az a lépcsőfok képezi a legalacsonyabbat, a hallgatók - szakterülettől függően hat vagy hét félévig - alapképzésre járnak, melynek végén egy alap, úgynevezett Bachelor (BSc, BA stb.) fokozatot szereznek. Ezzel azonnal munkába állhatnak, de rögtön vagy később tovább is tanulhatnak, és jelentkezhetnek MSc-re, azaz a mesterképzésre. (wikipédia)
nem az iskola a lényeg, hanem az elvégzett szak
én pl egyetemre jártam, de egy főiskolai szakot végeztem el, így főiskolai diplomám van
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Főiskolai tandíjakról?
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Mi a különbség az egyetemi / főiskolai végzettség között?
- Könyvvizsgáló képzéshez milyen főiskolai szakirányú végzettség a feltétel?