Hogyan lehet letiltani az előugró reklámablakokat? (tudásbázis)
Nekem van a firefoxhoz két "add-on" is, ezek kiegészítők.
Egyik az adblock plus, ezzek a képeket tudom letiltani és többé nem jelennek meg. (éljen-éljen!)
A másik a flashblock. Ez alapból nem engedi megjeleníteni a flasheket (engem különösen idegesítenek a mozgó reklámok), de ha mégis kellene a flash mondjuk egy csak flash-sel működő oldalnál, rányomok a play gombra és mintha mi sem történt volna.
Ezzel a kettő kiegészítéssel teljes a nyugalmam.
nos, tegnap utánanéztem a neten, és megvan a probléma.
valami program feltelepült, az küldözgette ezeket a CiD feliratú reklámokat.
leszedtem az IExplorert, feltettem a Firefoxot, és megszűntek az ugráló ablakok:))
nekem is van mind a 3 amit ide felsoroltál (a kerio neve időközben sunbeltre változott).
de az otthoni gépemen az utóbbi időben ennek ellenére is ugrálnak az ablakok, CiD van mindnek a fejlécében, és magyar reklámok vannak benne.
egyszerűen semmivel nem tudom blokkolni, már mindenféle kémprogram irtóval és virusirtóval is letisztítottam a gépem, és még mindig jönnek.
egyszerűen már nincs tippem. :(
Na akkor az én verzióm:
1. Spybot search & destroy mindenkép kell! (ingyenes az origo szoftverbázisán)
Ez az összes nemkívánatos kém, és hírdetőprogramot eltávolítja.
2. Egy igen agresszív pop-up blocker (előugró ablak blokkoló hogy mindenki értse) program a szintén erre a névre halgató: Pop-up Blocker
(szintén origo szoftverbázis, ingyenes)
3. Javaslom még a Kerio Personall Firewall-t is ami interaktív böngészés közben meggátolja már eleve a bannerek (reklámcsíkok) megjelenítését is egy "KPF Blocked Here" szöveggel helyettesítve. Ezáltal lényegesen gyorsabban böngészhetsz! Nem kell megvárni míg a sok szemét reklám betöltődik.
Bár az említett programok a flash objektumokat sajnos nem tudják blokkolni.
Na remélem segítettem!
Microsoft Internet Explorer
Minden oldalnál, amit megnyitok, bejön egy üres ablak, meg valami "Partyfriendfinder", ahol szexpartnert közvetítenek, akárhány víruskeresőt tettünk fel, egyik sem bírt ezekkel. Azt tudom, hogy a Smileycentral reklámablaka azért jön be állandóan, mert Kálmi ráment, hogy nekem smiley-kat szedjen le. S bár azóta kitöröltünk ezzel kapcsolatban mindent, mégis bejön a reklámablaka...:(((
Internet Explorerben:
Eszközök => Internet beállítások.. menüpont
ott az Adatvédelem fülecskére klikkelsz, és a lap alsó részén "bepipálod " az Előugró ablakok blokkolását
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet itt a portálon felhasználót letiltani?
- Opera böngészőn, hogyan lehet letiltani a reklámokat?
- Viberen hogy lehet letiltani valakit?
- Hogy lehet gmail-es postafiókban letiltani egy bizonyos email címet, hogy az ne küldhessen több üzenetet?
- Hogyan lehet letiltani a Facebook-on, hogy lássa valaki az ismerőseim listáját?
- Hogyan lehet közösségi oldalon letiltani, hogy ismeretlenek ne tudjanak üzenetet küldeni?