Hogyan lehet kitörni a zabálás-lelkiismeretfurdalás -önsajnálat-zabálás ördögi köréből? (tudásbázis)
Én nem szoktam sajnálni magam.
Sem azért, hogy eszem,sem azért, mert nem eszem, sem egyébért.
Régebben nagy voltam a műfajban,de talán ezt kinövi az ember idővel? Nem tudom.
"Magas szénhidrát,moderált fehérje, kevés zsír."
Ne is haragudj, de ez így butaság. Ott ragadtál a 90-es években amikor elterjedt a zsírfóbia? Rég bizonyított, hogy a sok szénhidrát felelős a hízásért elsősorban, mert többlet inzulintermelést okoz, ami meg testzsírraktározáshoz vezet.
Lehet hogy van akinek jó ez az ajánlás, de nem szabadna kijelenteni, hogy ez a mindent elsöprően egészséges ajánlás mindenki számára.
Nézz utána, mi az az inzulin és mit okoz, ha túl sok van a szervezetben belőle, és hogy mi váltja ki a sok inzulintermelést- segítek, a szénhidrát.
Egy inzulinrezisztes beteg ember pl simán hízhat magas ám általánosságban egészségesnek kikiáltott szénhidrát-beviteltől. Pl a gabonafélék okozhatnak csúnya inzulintúltermelést, mivel magas a szénhidráttartalmuk. Avagy, marhára nem fog fogyni az, akinek ilyen betegsége van fokozott állapotban, és sok szénhidrátot eszik. Állapotfüggő, emberfüggő.
Vicces, egy 11 és fél évvel ezelőtti bejegyzésre reagáltál.
Úgy tűnik, sikerült Icusnak lefogynia :)
Lehet az éhséget befolyásoló hormonok játéka is, hogy nem érzi a jóllakottságot.
Majd később kiírom egy videóból azt a pár érdekes mondatot, de most sietek, hogy még elérjem a postát.
egyszerűen. Abba kell hagyni mindenféle diétázást és váltani kell egészséges életmódra. A legtöbben akik fogyni akarnak, mindenféle hatástalan csoda fogyasztóval próbálkoznak és megvonják maguktól a kalóriákat.Ezáltal lelassul az anyagcsere és a diéta alatt leadott kilókat nagyon gyorsan felszedik, amikor visszatérnek a normális megszokott étrendjükhöz. Minden diéta után egyre kövérebbek lesznek. NEM szabad megvonni a kalóriákat, de nem mindegy hogy azokat a kalóriákat milyen étel által kapjuk. Nem mindegy, hogy az a kalória szénhidrát, fehérje, vagy zsír.
Az emberi szervezet nem tudja raktározni a szénhidrátot, sem a fehérjét, de annál inkább a zsírt. A magyar konyha rettentően zsíros. Minden rántott, olajban sült dolog felér egy kalória bombával. Ráadásul az olaj oxidálódik és eltömíti az artériákat, ugyanúgy mint az állati zsír is. A helyes egészséges táplálkozás zsírszegény. Nem félreérteni: nem zsírmentes, hanem zsírszegény. Ne vonjátok meg magatoktól a szénhidrátot, mert fáradtak és ingerültek lesztek, az agynak kell a szénhidrát-itt most nem a sütikről beszélek, mert abban inkább zsír van. Magas szénhidrát,moderált fehérje, kevés zsír.
Egyetértek... Zabálni nem szabad,pedig ki.aszottul jó dolog:) Viszont elképesztően kitágul a pocid,ami azt eredményezi,hogy állandó éhség-rohamaid lesznek.Ez vonatkozik a cukros ételekre is.Csoki,cukor,süti(ke),keksz,stb felejtős... Csúnyán bánnak az inzulinnal,ami szintén éhség rohamokat okoz.. A zabálás két alapvető tényezőből fakad.Az első a lelki probléma,a másik az inzulin ingadozása.. A második problémát viszonylag könnyen tudjuk orvosolni.Ne egyél cukrot,semmilyen formában sem.Gyümölcsöt se egyél,legalább két hónapig.Helyette vegyél vitamin kapszulákat.Menj el egy candida vizsgálatra,mert lehet,hogy ez okozza a problémát.
Csak sovány fehérjét egyél két hónapig és hozzá zöldségeket(kukorica,burgonya,zöldborsó "kilőve).
A kúra előtt és után nézesd meg a vérképed,de elsődleges legyen a cukorterhelés vizsgálat.. Ha ez változott(pozitív irányba),akkor jó úton haladsz.. Ja... Cukros dolgogat soha többé ne egyél,mert kezdődik előlről a folyamat. Sok sikert és jobbulást kívánok...
hiába értem el az álomsúlyt, meg hordtam 36-38-as ruhákat, akkor is lelkiismeretfurdalásom volt, ha befaltam valamit amit már nem szoktam enni. a diétát szerintem soha nem lehet abbahagyni, ha tartani akarjuk a formánkat!
ahogy egy kicsit lazultam, egy kis pizza, csoki, süti, azonnal feszült rajtam a ruha...
szóval, számomra az ördögi kör marad:(
de az is igaz, hogy ha vacsorára csak 3-4 napig nem eszem kenyeret, csak valami könnyűt, akkor azonnal karcsúbb a derekam.
Csak azért kérdeztem, mert ezt fiatalon könnyebb megvalósítani, mint 40 évesen gyerekekkel és férjjel, akiknek nem kell fogyózni és már hozzászoktak ahhoz amit én most fenekestűl fel akarok forgatni.
A rakott krumpliból, miért hagyod ki a tojást? A kolbászt az én is értem!:))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kitörni a mindennapok egyhangúságából?
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- Hogyan lehet kitörni a szingli életből?
- Hogy lehet ebből kitörni???
- Van ennek a viselkedésnek/jelenségnek neve? És a legfontosabb, hogy lehet ebből kitörni?
- Tudtok olyan esetet ismerőseitek köréből, ahol elvettek babát az anyától válás során?