Hogyan lehet gyomot írtani, ami tartós eredménnyel jár? (tudásbázis)
Kőszönöm Mindenkinek!
Arra gondoltam venni kellene levelen át, es földre szórando gyomirtot.
Vétek mérgekre költeni. Ilyen esetben szerintem a legoptimálisabb az 1-2 hetenkénti nyírás. Nem lesz olyan szép, mint a telepített fű, de legalább nem nyúlt elhanyagolt hatást, és van nagy zöld felület.
A füvesítés
- drága, nagy munka
- rendszeresen öntözni kell (szintén egy vagyon, ha csak nincs kút)
- szezonban 4-5 naponta nyírni kell, és a dudva is meg fog jelenni, mert a magvakat hozza a szél és a madarak ürüléke
Igaza van dominósnak: mindenképpen van vele munka.
kezzel, kapaval
aki ennyir nem birja a zoldet, betonozza le
Természetesen lehet olyan erős szert használni, amitől egyáltalán nem nő ki semmi, de akkor újra bevetni sem fogod tudni az elkövetkezendő 15-20 évben. Teszem azt felszórhatod az egészet sóval. Garantáltan terméketlen lesz a talaj...
Inkább próbálkozz talajtakarással. Ültethetsz talajtakaró növényeket, amik elnyomják a gyomokat. Vagy vastagon bemulcsozhatod a kertet, ami szintén hatásos.
Sziasztok.
Szeretném a véleményedet kikérni:
Van rgy kertünj amiben már nem termesztünk. 3-4 fa van benne es annyi. A jövőben sem lesz benne ültetve semmi.
Azonban a folyamatosan kikelő dudvával gyommal folyamatosan bajom van. Hiaba gyomirtozom le, igaz csak levelben felszivodot probaltam..1-2 honap es ujra megnőttek. Mivel lehetne olyan erős méreggel lefújni A talajt hogy azon ne kelljen ki semmi gyom?
Vagy azon gondolkodom ha az egészet be füvesítenénk akkor Vajon ki kellne a dudva?
Valahol látom h a kert be van fuvesitve es egy dudva sem nő ki...ez hogy lehetseges?
Valamit kezdeni szeretnék ezzel a problémával.
Koszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Milyen diétát csináltál már, milyen eredménnyel?
- A GI diétát próbálta már valaki, milyen eredménnyel?
- Használt már valaki mákmagolajat? Milyen eredménnyel?
- Mi a legbiztosabb rapid fogyi módszer?(Táplálék kiegészítők nélkül, kb 1-2 hetes eredménnyel)
- Ki próbálta már a hypoxi traininget? milyen eredménnyel? tapasztalatok?
- Akik elvégeztették a Foodtest 200+ ételintolerancia tesztet, az eredménnyel mit kezdtek?