Hogyan kezelték/kezelik terhesség alatt a magas vérnyomást? (tudásbázis)
én 3 hétig feküdtem kórházban,napi 3x1 dopegyt és 3x1 cordaflex/corinfar(ezt azért írtam így mert a nővérek/orvosok hol így mondták hol úgy,de amit adtak az ugyanúgy nézett ki,szerintem mindegy melyik...) volt az előírt adagom.3óránkét kellett felváltva szedni őket,mert egyszerre nem lehetett bevenni..nagyon jó volt éjszaka is 3óránként kelni miatta..
nekem a szülés napján kellett az utólsó szemet bevenni.
szerintem szabad szedni, ne aggódj e miatt, csak felmegy a vérnyomásod:-) hasonló cipőben járok, nekem dopegyt és cordaflex.
pihenj sokat és vigyázz magatokra!
a pihenés nem vicc, ha kimeríted magd, csak feljebb megy a vérnyomásod
Nekem a genetikai tanácsadóban a Dopegyt-et javasolták, mert amit egyébként szedtem az vízhajtóval kombinált szer volt, ehelyett javasoltak még egy másik fajtát is,de nem emlékszem már mi volt a neve, csak hogy 1x vettem be belőle és rosszul lettem tőle. Utána csak a Dopegyt maradt:3x1 tbl. naponta.
A szülés előtti napokban növelték az adagot, igaz az elég rizikós időszak volt(más orvosi problémáim is voltak nemcsak a magas vérnyomásom)
A szoptatás alatt is ezt szedtem tovább.
Én is de nekem semmit sem hatott a napi 12 szem sem. 37 és feledik hétben császároztak.
A terhesság 5. hónapjától volt magas.
Azt mondják az okosok, hogy ráadásul nem lehet tudni, hogy mitől van. Lehet, hogy a magzati keringést csak ilyen magas vérnyomás mellett tudjuk fenttartani, meg hogy hajlam..
Ahogy megcsászároztak: elmúlt.
Beszélj a dokiddal szerintem,kérdezd meg tőle konkrétan,mi a különbség a kettő közt.
A leírásban is benne van,hogy terhesség alatt nem lehet szedni?
Ezt nem ismerem,én csak terhességek alatt szedtem vérnyomáscsökkentőket.
Nőgyógyászod írta fel?
Szia!
Nekem a 36. héten lett csak magas, akkortól dopegytet kellett szednem, de nem sokáig, mert1,5 héttel később megszültem. (utána is magas volt még pár hétig)
További ajánlott fórumok:
- Szedett valaki a terhesség alatt Dopegyt-et magas vérnyomásra?
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...
- Magas vérnyomás a Terhesség alatt!!!
- Nagyon magas vérnyomás terhesség alatt
- Terhesség alatti vérnyomás
- Magas vérnyomás terhesség alatt