Terhesség alatti vérnyomás (beszélgetés)
A toxémia a 20.héttől alakul ki. Nekem a 20.héttől el is kezdett elmaradozni a lányom apránként. A végén 37+4 született bő 1 hónap elmaradással. 1 hetet volt a Pic osztályon.
Ellenben ha van alap vérnyomás gond akkor még jobban oda kell figyelni.
Nekem a súlyos ödémásodás a 30.héttől kezdődőtt. 34.héten úgy festettem mint egy mongol. Csak egy csík volt a szemem helyén, ekkor be is kerültem egészen a szülésig a kórházba, a vérnyomásom a legmagadabb dopegit dózis és verapamil mellett is stabil 160/100 volt. A szülés napján már 170/110
A fehérje csak a legvégén jelentkezett ez miatt indítottak.
Nem nézik, a 20. héttől szokott kialakulni.
De akkor sem nézik csak ha tünetek vannak.
Sajnálom.. :( egyébként ami itt az egészségügyben folyik, elég gáz ... De örulok, hogy a babáid rendben vannak! Kívánok most is minden jót nektek! :)
Mondtam épp tegnap a nődokimnak, hogy nem lehet e toxémia, de legyintett egyet, hogy ugyan.. Nos, ettol azert én nem nyugodtam meg.
Szia!
Sajnos nekem alapból vacakol a vérnyomásom. A vicc az, hogy bár 11 éves korom óta van gond, igazából még mindig nem vagyok hivatalosan magasvérnyomásosnak diagnózisztálva. Helyette most is csak emelkedett hipertónia értékek szerepel a papíron. 🙄 Sajnos a frontok nagyon rátesznek. Nálam a per a nagyobb baj, mert az nagyon magas tud lenni, és olyakor szét megy a fejem is.
Én az elsővel toxémiás voltam. Ez miatt lányom sorvadt babaként született, de szerencsére egészséges.
A másodiknál emelkedett ugyan a vérnyomásom, de nem lettt toxémia, itt is szedtem a dopegitet.
Most várom a 3.babát 6.héte automatikusan elküldött a dokim kardiológiára. Kaptam 24 órás vérnyomásmérőt.
11 hetet töltöm, és sajnos az elmúlt napokban kezd dopegit mellett is feljebb kúszni. Pár napja még a padlót nyaltam annyira levitte a fél szem dopegit, ma már 2 egész alig volt elég, hogy lent tartsa normál értéken..
Mivel rárakódásos, így sajnos bármelyik terhességnél kialakulhat toxémia.
Szia!
EKG kimutatta a terhesség elején a ritmustachicardiát. Arra végig gyógyszert szedtem, a kiskönyvbe pedig mindennap írnom kellett a vérnyomást.
További ajánlott fórumok:
- Szedett valaki a terhesség alatt Dopegyt-et magas vérnyomásra?
- Magasvérnyomás és terhesség
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...
- Milyen érték alapozza meg a terhességi magas vérnyomást?
- Magas pulzusszám, alacsony vérnyomás terhességnél gondolt okozhat?
- Magas vérnyomás a Terhesség alatt!!!