Hogyan kerekedjünk felül az émelygésen, hányingeren? (tudásbázis)
Nekem is jócskán utólag jönnek ki kellemetlen fizikai és lelki tünetek:évekkel,évtizedekkel azután,hogy a rossz dolgok történtek.Azért van ez így,mert akkor csak a célra figyeltem,igyekeztem mindenben okos lenni,az érzéseket meg elnyomtam,mert akadályoztak.Most,hogy nyugodt életem van,előrontanak ezek a feldolgozatlan események.Én is nagyon utálom,hogy mikor az ember végre boldog lehetne,akkor újra "meg kell küzdeni"a múlttal.
A többi kivizsgálás után,vagy akár azzal egyidőben én pszichológushoz fordulnék a helyedben,nekem segít.
Hányinger ellen meg talán próbálj ki vmi citrom illatú olajat szagolgatni,vagy citromos vizet inni,nem feltétlenül hidegen,hanem ahogy jól esik.
Nekem nagyon pszichés eredetűnek tűnik,ha névtől hányingert kapsz...
Vizsgaidőszak? Vizsgadrukk?
Nem lehet,hogy egyedül érzed magad?
Nem vagyunk egyformák.Nekem idegesség miatt voltak gyomorgörcseim,de az még középsiskolában,az otthoni zűrök miatt.
Aztán amikor az a bizonyos illető nem foglalkozott velem,akkor lefogytam 45 kilóra.De ez hat éve volt.Aztán voltak még egészségügyi problémáim.Talán depressziós is voltam,de remélem a könnyebbik verzió..Eléggé magam alatt voltam,de azóta már erősebb lettem.
Már sokmindent másképpen látok.
...pedig amire gondolsz, az nagyon könnyen.
Még több szemetet ki kell dobnom az életemből. Létezhet az, hogy szimplán besokall valaki és attól jönnek elő ilyen idióta tünetek? Pedig annyira jó úton voltam már, erre tessék.
Biztos,hogy túl vagy az elmúlt időszak eseményein?
Nem lehet,hogy csak elnyomod magadban,és emiatt vannak a rosszullétek?
Van ami nem múlik el csak úgy.
Ennek őszintén örülök!
Az viszont nem oké, hogy egyre jobban aggódom amiatt hogy nem jövök rá a miértekre. :S:S
A B6 tényleg jó hányinger, hányás esetén.
És az is jó ötlet, hogy vezeted mikor reagálsz így dolgokra, és pontosan mikre.
Van akinek bejön a homeopátia, van akinek nem, ezek az ember "alkatától" függnek. A homeopátia sokszor kísérletezés, mert ami az egyik ember alkatának jó, a másiknak nem... a többkomponensűekkel jobban célt lehet érni. A stedatif azt hiszem pont ilyen, egy próbát megér.
Egyébként lehet posztraumás is, vannak akiknél hónapok után jönnek elő a problémák. Nálunk december elején történt valami... azóta őrlődöm egy döntés meghozatalában, és ez már mutatkozik testi tünetek formájában... minden mindennel összefügg.
Kicsit macerás, de hátha bejön.
Vezess naplót arról hogy mikor, milyen időpontokban, milyen előzmények után jelentkezik a panasz.
Így előbb-utóbb kiderül mihez köthető.
Pszichés tényezőket, életmódbeli hibákat, fizikai okokat is számításba kell venni.
Szedj B vitamin komplexet.
...és emögött lehet a lelki probléma.
Ha valami rossz történik az életünkben,az válthat ki ilyen reakciót.
Ez inkább pszichés szerintem, jógalégzés segíthet (oldja a feszültséget), de ennek is van több fajtája, érdemes lenne megtanulni ezeket.
De talán érdemes egy kivizsgálás, mert oké, ha pl. stresszre reagálsz így, de furcsa, hogy egy arc, kép... kivált ilyen erős hányingert.
Az utóbbi időben rendszerint jelentkezik nálam az émelygés, erős hányinger, gyomorfájás és remegés, főleg ha érzelmileg olyan külső inger ér. Mit tegyek, hogy ezt elkerüljem, illetve kezeljem? Eddig nem volt rám jellemző az ilyesmi, de egy ideje ezek gyötörnek (nem terhesség).
Talán rossz konfliktus kezelésről van szó, esetleg elfojtás? Segítsetek, mert egyre kellemetlenebb és súlyosabb a dolog!
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Furcsa hányinger hetek óta
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- Ha megjön 1-3 napig csak feküdni tudok hányingerem van, gyenge vagyok és szabit kell kérnem mindig. Valakinek hasonló? Tippek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Szoptatás közben hányinger!?