Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell jó spárgát(zöldség:))venni? fórum

Hogyan kell jó spárgát(zöldség:))venni? (tudásbázis)


20. emagdi (válaszként erre: 19. - Diagonalt)
2009. máj. 22. 11:13
nem kell megtörni, szépen kicsomagolod az alját, és megnézed mennyire beszáradt az alja a vágásnál...
19. diagonalt (válaszként erre: 18. - 94a06e9696)
2009. máj. 22. 11:12
Na jó,de a zöldséges nem örülne,ha agyontörögetném az összes spárgáját.:)
18. 94a06e9696 (válaszként erre: 4. - Diagonalt)
2009. máj. 21. 19:16
A tövénél törd meg, ott rögtön látod ha fás...
17. emagdi
2009. máj. 21. 17:10

ritka, hogy tényleg friss spárgát lehet venni, viszont ha kifogja az ember, akkor nagyon finom!


valóban, a fehéret hámozni kell (macerás), a zöldet nem, valamint a zöld tápanyagokban is gazdagabb.


egyébként a zöld és a fehér spárga gyakorlatilag ugyanaz a növény, csak a fehér spárga termesztésénél a hajtásokat földdel felkupacolják, a zöldet hagyják a fényben nőni.


Folsavban és cinkben rendkívül gazdag, és nagyon alacsony a kalóriatartalma.

2009. máj. 21. 17:05
A májusi Paprika magazinban van egy nagyon jó cikk a spárgatermesztésről. Meg hozzá fini receptek.
2009. máj. 20. 23:06
Sziasztok, én falun lakom, és mi foglalkozunk spárgatermesztéssel. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy csak frisset érdemes felhasználni, az nem lesz fás, még ha vastag akkor sem. :) Szoktam néha piacon is árulni belőle, és sose értem a vevőket, hogy miért a legvékonyabbat veszik meg, hiszen azt olyan macerás megpucolni. :S Mi mindig a legvastagabbjából készítünk. A zöld spárgát is érdemes szerintem meghámozni, mert a bogarak miatt sajnos permetezni kell, és mégha kivárjuk a szer miatt a szedéssel azt a pár napot, akkor is valamilyen szinten kapcsolatba kerül vegyszerrel. Meg néha szokás trágyázni is a földjét, szóval... :S
14. Cepheus (válaszként erre: 2. - Diagonalt)
2009. máj. 20. 21:51
Törd el óvatosan, vagy vágj le az aljából és a tetejét használd. A fehér spárgát alaposan meg is hámozom, krumplihámozóval elég szapora. A zöldet nem kell, de valamiért a fehéret szeretem jobban.
13. era741211 (válaszként erre: 12. - 88bdb83f99)
2009. máj. 20. 21:33
A fehér spárgáét szigorúan......én a zöldről nem szoktam!
2009. máj. 20. 21:29
mindig le kell húzni a spárga héját?
11. era741211 (válaszként erre: 10. - Diagonalt)
2009. máj. 20. 21:28

Szia!


Én általában zöldet szoktam venni,mert a fehérrel én is mindig ráfaragtam.....olyan fás volt,hogy nem tudtam leturmixolni a leveshez!

A zöld viszont majdnem mindig bevált!:)


Jól vagytok?

10. diagonalt (válaszként erre: 8. - Eperlevél)
2009. máj. 20. 21:10
Valószínűleg az lehetett a baj,h a zöldséges nem megfelelően tárolta:(
9. diagonalt (válaszként erre: 5. - Eperlevél)
2009. máj. 20. 21:09
Igen
2009. máj. 20. 21:08

a spárgának az a titka, hogy rettentő frissen kell felhasználni


mi a földről szoktuk kapni a frisset, venni még nem vettem


meg kell pucolni egyből és vagy elkészítem vagy lefagyasztom


ha kicsit is kiszárad a héja, fás lesz

2009. máj. 20. 21:07
A spárga 90%-a víz.A frissességét az mutatja, hogy az alja mennyire van beszáradva.Ha csak félcenti a száraz rész, az jó. Ha már egy centi vagy több, az már legalább három napos és semmire nem jó.
2009. máj. 20. 21:06
:)))
2009. máj. 20. 21:06
lehántottad a héját?
4. diagonalt (válaszként erre: 3. - A1baa7edcc)
2009. máj. 20. 21:05
Amit legutóbb vettem az pattant,és nedvdús volt a hajtás vége,mégis olyan fás volt,h a krémlevesemet szűrhettem le szitán...
2009. máj. 20. 21:00
Ha eltorod a szarat, elpattan, szepen torik.
2009. máj. 20. 20:57
Eddig kétszer főztem spárgát,de mindkétszer veszettül fás volt.Mi a titka a jó választásnak?Hogyan választhatom ki a nem fás spárgákat?
2009. máj. 20. 20:56
Hogyan kell jó spárgát(zöldség:))venni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook