Hogyan kell jó spárgát(zöldség:))venni? (tudásbázis)
ritka, hogy tényleg friss spárgát lehet venni, viszont ha kifogja az ember, akkor nagyon finom!
valóban, a fehéret hámozni kell (macerás), a zöldet nem, valamint a zöld tápanyagokban is gazdagabb.
egyébként a zöld és a fehér spárga gyakorlatilag ugyanaz a növény, csak a fehér spárga termesztésénél a hajtásokat földdel felkupacolják, a zöldet hagyják a fényben nőni.
Folsavban és cinkben rendkívül gazdag, és nagyon alacsony a kalóriatartalma.
Szia!
Én általában zöldet szoktam venni,mert a fehérrel én is mindig ráfaragtam.....olyan fás volt,hogy nem tudtam leturmixolni a leveshez!
A zöld viszont majdnem mindig bevált!:)
Jól vagytok?
a spárgának az a titka, hogy rettentő frissen kell felhasználni
mi a földről szoktuk kapni a frisset, venni még nem vettem
meg kell pucolni egyből és vagy elkészítem vagy lefagyasztom
ha kicsit is kiszárad a héja, fás lesz
További ajánlott fórumok:
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?
- Diétáznom kellene, de egyszerüen már rosszul vagyok a csirkétől meg zöldségektől. Rá sem tudok nézni, mit egyek?
- Hogyan kell a zöldségeket és gyümölcsöket megfelelően vegyszermentessé tenni?
- Állítólag a zöldspárgát nem kell megpucolni. Igaz ez? Imádom a fehéret, de rengeteg ideig tart 2 kg-t meghámozni.
- Nyers zöldség turmix / smoothie készítéshez milyen gépet érdemes venni?
- Milyen zöldségprést érdemes venni?