Állítólag a zöldspárgát nem kell megpucolni. Igaz ez? Imádom a fehéret, de rengeteg ideig tart 2 kg-t meghámozni. (tudásbázis)
Mi sosem pucoljuk meg...
Közben megnéztem egy spárgás oldalon, ott is azt írják, hogy a zöldspárgát nem kell megpucolni, csak az alját kell levágni.
sziasztok:)
a zöld spárgát ugyanúgy meg kell pucolni, sőt.
kinn a Németeknél jelentősen drágább a zöld, mert sokkal finomabb.
Én is nagyon szeretem, főleg, ahogy ők eszik.
Hasonlóképp,mint nálunk a húsvéti menü, sonkával, tojással, főtt krumplival.Annyi, hogy ők nyakon öntik olvasztott vajjal:S
Ha étteremben kéri az ember, akkor is főtt tojás és krumpli jár hozzá, viszont akkor a spárgák egyesével be vannak tekerve bacon szalonnába és át vannak pirítva serpenyőben.
Münchenben úgy ettük, hogy a főztünk kb 5 tojást, kikapartuk a sárgáját, kevertük sóval, borssal mustárral és zöldfűszerekkel.
Jénaiba leraktuk a spárgát ráültettük a visszatöltött tojásfehérjéket, a maradék sárgája krémhez kevertünk még tejfölt és ráöntöttük a tetejére, majd be a sütőbe..nagyon finom és kalóriaszegény, ajánlom nektek:)
remélem tudtam kicsit segíteni, szép napot nektek:)
én nem szoktam meghámozni a zöldet :))
héjastul becuppantom :)))
Akkor tehát nem kell pucerálni? Ez jó hír, ki fogom próbálni. Köszönöm a válaszokat.
Nekem a legegyszerűbb és legfinomabb spárgareceptem:) (kalóriaszegény is:))
A spárgát megtiszítom (ha zöld lesz akkor nem:)), majd olajos, sós, cukros vízben puhára főzöm, lecsepegtetem. EGy hőálló edénybe egy sor spárga, rá kockára vágott sonkadarabkák, ezt nyakon öntöm (sima Danone joghurt + ételízesítő, szárított petrezselyem, + bors keverékével, aztán folytatom spárta, sonka, spárga, a tetején joghurt és jól megszórom reszelt sajttal. Sütőbe be, míg rá nem olvad a sajt és már lehet is enni, isteni! Én ecetes savanyúságot rágcsálok hozzá.
Jó étvágyat!
Rántott spárgát már próbálta valaki?
így van :))
imádom én is ..
újkrumplival és hollandi mártással.. nyammmmmm
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Miben nyilvánulhat meg az a gondoskodás, amit állítólag a férfiak nagyon szeretnek, elvárnak?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?