Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Állítólag a zöldspárgát nem kell megpucolni. Igaz ez? Imádom a fehéret, de rengeteg ideig tart 2 kg-t meghámozni. fórum

Állítólag a zöldspárgát nem kell megpucolni. Igaz ez? Imádom a fehéret, de rengeteg ideig tart 2 kg-t meghámozni. (tudásbázis)


17. kaaskopje (válaszként erre: 16. - 943ca15687)
2008. júl. 2. 15:18

Mi sosem pucoljuk meg...


Közben megnéztem egy spárgás oldalon, ott is azt írják, hogy a zöldspárgát nem kell megpucolni, csak az alját kell levágni.

2008. máj. 28. 05:24

sziasztok:)


a zöld spárgát ugyanúgy meg kell pucolni, sőt.

kinn a Németeknél jelentősen drágább a zöld, mert sokkal finomabb.

Én is nagyon szeretem, főleg, ahogy ők eszik.

Hasonlóképp,mint nálunk a húsvéti menü, sonkával, tojással, főtt krumplival.Annyi, hogy ők nyakon öntik olvasztott vajjal:S

Ha étteremben kéri az ember, akkor is főtt tojás és krumpli jár hozzá, viszont akkor a spárgák egyesével be vannak tekerve bacon szalonnába és át vannak pirítva serpenyőben.

Münchenben úgy ettük, hogy a főztünk kb 5 tojást, kikapartuk a sárgáját, kevertük sóval, borssal mustárral és zöldfűszerekkel.

Jénaiba leraktuk a spárgát ráültettük a visszatöltött tojásfehérjéket, a maradék sárgája krémhez kevertünk még tejfölt és ráöntöttük a tetejére, majd be a sütőbe..nagyon finom és kalóriaszegény, ajánlom nektek:)

remélem tudtam kicsit segíteni, szép napot nektek:)

2008. máj. 21. 17:09
Én sem pucoltam meg, elég fűízű volt. Nekem a fehér finomabb, még ha hámozni is kell.
14. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 13. - Ancika)
2008. máj. 21. 17:09
Majd legközelebb megpróbálom....... Lehet hogy nem volt a legfrissebb amit vettem, nekem mindig az volt az érzésem, hogy le kell hántanom róla egy réteget. De a gombát pl. sose pucolom, csak jó alaposan megsikálom.
13. Ancika (válaszként erre: 12. - 3e0ba54fb8)
2008. máj. 21. 15:54

én nem szoktam meghámozni a zöldet :))

héjastul becuppantom :)))

2008. máj. 21. 11:51
Nem, nem igaz, a zöldet is meg kell pucolni. Van speciális spárgatisztító "célszerszám" - ha valaki sokat eszik érdemes beszerezni, de az egyszerű krumlihámozó is megeszi.
2008. máj. 15. 13:21
Júj, de jó, hogy ezt megtudtam. Most ettem épp egy tök egyszerű spárgás kaját. Sonkába becsomagoltam néhány szál (fehér) spárgát, mozarella sajt a tetejére, sütőben megsütni. Fél óráig pucoltam, alig maradt belőle. De akkor legközelebb majd zöldet veszek!
2008. máj. 2. 15:29
Régóta kacérkodom a spárgaevés gondolatával, de nemigen tudom, hogyan fogjak hozzá. Induljunk onnan, hogy megveszem a spárgát. Hogyan kell megtisztítani? Mi minden készíthető belőle?
2008. máj. 2. 08:32
Kösz, megpróbálom. Egyéb ötletek a spárgára?
8. Ancika (válaszként erre: 7. - Schybie)
2008. ápr. 30. 08:09
tegyél az olaj helyett egy pötty vajat a főzővízbe, jobban kihozza a spárga ízét. :))
2008. ápr. 30. 03:36

Akkor tehát nem kell pucerálni? Ez jó hír, ki fogom próbálni. Köszönöm a válaszokat.


Nekem a legegyszerűbb és legfinomabb spárgareceptem:) (kalóriaszegény is:))


A spárgát megtiszítom (ha zöld lesz akkor nem:)), majd olajos, sós, cukros vízben puhára főzöm, lecsepegtetem. EGy hőálló edénybe egy sor spárga, rá kockára vágott sonkadarabkák, ezt nyakon öntöm (sima Danone joghurt + ételízesítő, szárított petrezselyem, + bors keverékével, aztán folytatom spárta, sonka, spárga, a tetején joghurt és jól megszórom reszelt sajttal. Sütőbe be, míg rá nem olvad a sajt és már lehet is enni, isteni! Én ecetes savanyúságot rágcsálok hozzá.


Jó étvágyat!


Rántott spárgát már próbálta valaki?

2008. ápr. 28. 19:47
Szerintem is sokkal finomabb a zöldspárga.Én pirított zsemlemorzsával+kapormártással szeretem.
2008. ápr. 28. 19:18

így van :))


imádom én is ..

újkrumplival és hollandi mártással.. nyammmmmm

2008. ápr. 28. 18:19
en még soha nem föztem spárgát se zöldet se fehéret. mi a külömbség? ha valaki irna recepteket szivessen kipróbállnám bármelyiket.
2008. ápr. 28. 18:13
En a zoldet szeretem, azt is veszem mindig es tenyleg nem kell pucolni :)
2. neja
2008. ápr. 28. 17:41
Igaz!!
2008. ápr. 28. 17:36
Állítólag a zöldspárgát nem kell megpucolni. Igaz ez? Imádom a fehéret, de rengeteg ideig tart 2 kg-t meghámozni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook