Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell Eszterházy tortát csinálni? fórum

Hogyan kell Eszterházy tortát csinálni? (tudásbázis)


11. enci2
2008. júl. 9. 20:20
Mindenkinek köszönöm a recepteket:))!!
2008. júl. 9. 18:53
Eszterházy torta Hozzávalók: tészta: 12 tojásfehérje, 28 dkg cukor, 28 dkg darált dió v. mandula, 5 dkg finomliszt, késhegynyi őrölt fahéj. krém: 3 dkg vaníliás pudingpor, 3 tojás, 3. 5 dl tej, 15 dkg cukor, 30 dkg vaj. máz: 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál víz, 1 tojásfehérje, 5 dkg étcsokoládé. Tepsi kikenéshez: 30 dkg vaj. díszítés: zsír, liszt, durvára vágott mandula vagy mogyoró. Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. Több tepsit kizsírozunk, liszttel behintünk, és a masszából öt, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben közepes lánggal 18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor még a tészta forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat egy 23 centis tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalara is jusson. Félórára a hűtőszekrénybe állítjuk. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük, és mielőtt megdermedne, csokoládéval "kihúzzuk" vagyis az olvasztott csokoládéból körben vékony köröket csurgatunk a bevonatra, és fogvájóval átlósan elhúzgáljuk. A torta oldalához, a zsírt és a lisztét összekeverve, durvára vágott pirított mandulát tapasztunk. Végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe egyszerre több tepsi is befér. Ha csak egyesével tudjuk sütni, a tészta állásközben összeesik, tehát 5 részletben kell elkészíteni a masszát.
9. szanád (válaszként erre: 8. - Pircsi 69)
2008. júl. 9. 16:13
szerintem is , nem kezdőknek való ...
2008. júl. 9. 16:07
szerintem sokkal egyszerűbb ha megveszed(:)
7. Klimpírozi (válaszként erre: 4. - 1f84e1c7b5)
2008. júl. 9. 16:06
életveszélyes ez az oldal, köszi a tippet:)))
2008. júl. 9. 16:03

Eszterházy-torta


Hozzávalók:

Tésztához:

12 tojásfehérje, 28 dkg kristálycukor,

28 dkg darált dió vagy mandula, 5 dkg finomliszt, késhegynyi őrölt fahéj


Tepsi kikenéséhez: vaj, finomliszt


A krémhez:

1 cs.vanília ízű pudigpor, 3 tojás, 4 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 30 dkg vaj.


A tetejére: 7 ek porcukor, 1 ek víz, 1 tojásfehérje, 5 dkg étcsokoládé.


A díszítéshez:

durvára vágott mandula, dió vagy mogyoró


Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 5 tepsit kizsírozunk, liszttel behintjük és a masszából egyenként kb.20-25 cm átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, közepes lángon 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve késsel elmozdítjuk a helyéről, hogy ne ragadjon le. A krémhez a pudingport a tojásokkal és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk és a tojásos masszát beleöntjük. Kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára hűtőszekrénybe rakjuk. A tetejére a porcukrot a vízzel és a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a torára kenjük. Mielőtt megdermedne, az olvasztott csokoládéból körben vékony köröket csorgatunk a bevonatra és fogvájóval átlósan csíkokat vésünk. A torta oldalához durvára vágott pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe.

2008. júl. 9. 16:01

Esterházy torta


Hozzávalók (16 szelet)


a tésztához:

8 tojásfehérje

18 dkg cukor

20 dkg darált mandula

4 dkg finomliszt

4 dkg vaj

a tepsi kikenéséhez:

zsír, liszt

a krémhez:

4 dkg finomliszt

2 tojássárgája

1,5 dl tej

4 dkg cukor

3 dl tejszín

0,4 dl konyak

a tetejére:

10 dkg fehércsokoládé

5 dkg étcsokoládé

a díszítéshez:

durvára vágott mandula vagy mogyoró (esetleg kekszmorzsa)


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. Több tepsit kizsírozunk, liszttel behintünk és a masszából egyenletesen 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk. Előmelegített sütőben, köze-pes lánggal (180 °C) 18 percig sütjük. A sütőből kivéve ? vagyis amikor a tészta még forró ? késsel elmozdítjuk a helyéről, mert különben leragad. A krémhez a lisztet a tojássárgájával meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot és a konyakot. A megsült tésztakorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerek formájuk legyen, majd úgy rétegezzük a krémmel, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk. Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a torta tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. Ezután a rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk. A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Elkészítési idő: 3 óra.

Egy adag: 305 kcal / 1275 kJ.


Recept: Draveczky Balázs.

én ezt találtam.

2008. júl. 9. 15:57
2008. júl. 9. 15:55
A receptet a Googleba ütve túrhatod fel, de enni a Szamos Marcipán üzleteiben fogod a legfinomabbat...egész országban próbáltam sok helyen, de a Szamos félének nincs párja.Rendelhető is, egyszerűen csodás, nekem sajna a kedvencem:)))
2008. júl. 9. 15:52
Sziasztok!! Az Eszterházy torta receptjére lennék kíváncsi:)), ha valaki tudja, írja ki ide... Köszi!!
2008. júl. 9. 15:51
Ha tudod leírod nekem az Eszterházy torta receptjét!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook