Hogyan kell a sárgadinnye befőttet elkészíteni? (tudásbázis)
ma készítettem sárgadinnye befőttet, Knorr tartósítóval.
Annyit változtattam a recepthez képest, hogy belecsavartam a főzőlébe 3 narancs és 4 citrom levét. Teatojásba tettem még szegfűszeget és fahéjat és azt is belefőztem. Mielőtt beüvegeztem volna, a legvégén öntöttem bele pár csepp vanilia kivonatot.
Hihetetlenül különleges, nagyon finom lett !
Narancsot csak az tegyen bele aki szereti a halvány kesernyés ízeket - mi szeretjük.
Sárgadinnye ginben
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
2 késhegynyi gyömbérpor
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
50 g cukor
125 ml gin
Előkészítés:
A sárgadinnyét kétfelé vágjuk, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.
Elkészítés:
A dinnyedarabokat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel. A cukrot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk. Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és az üvegeket sterilizáljuk.
Hőmérséklet:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
Gáz: 1. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
Nehézségi fok:
Könnyen elkészíthető
Recept nyomtatása
Előző recept
Sárgadinnye befött
A kimagozott, vékony szeletekre vágott sárgadinnyét üvegekbe rakjuk. Egy 7 decis üveghez 4 ek cukorból egy kevés vízzel szirupot főzünk, a gyümölcsre forrázzuk, majd kihűtjük. A szirupot a lábasba visszafőzzük, ismét felforraljuk, a dinnyére öntjük, és a tetejére késhegynyi borkénport-és szalicilt szórunk. Száraz dunsztba rakjuk.
Ez nem hiszem, hogy az, amire gondolsz, hisz gyorsan megvan, de hátha bejön.
A nem teljesen érett sárga húsú dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, a lágy részeket is kikaparjuk, 5x3 cm-es szeletekre vágjuk. Készítsünk gyenge ecetes vizet és áztassuk benne egy éjszakán át.
Másnap öblítsük le tiszta vízzel, tegyük üvegekbe. 1 liter vízben oldjunk fel 75 dkg cukrot, forraljuk fel, öntsük a dinnyére. Zárjuk le csavaros tetővel, ami alá celofánt teszünk. Tegyük előre melegített vízfürdőbe, gyöngyözésig forraljuk, majd 30 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. (Tartósítószert nem ír, de én nem merném nélküle elkészíteni.)
Ezt találtam hirtelen:))
egyszer ey ismerősöm csinált tudom renkivűl maceráns napokig kell hagyni álni cukros lében.
És még életemben olyan fincsit nem ettem.Csak nemtartjuk már a kapcsolatot és a receptet akkor nem szereztem meg :(
Én tettem el egyszer, de nem ízlett! Egészen más íze volt, mint frissen. Furcsa mellékíze volt. Ugyanúgy tettem el, mint a többi befőttet, a Knorr befőtt tartósítóval. A többi gyümölcsből mindig nagyon finom vele a befőtt.
Ez nem jött be.
Már régota keresem de sajnos nem találok pontos receptet :(
Előrre is köszönöm a segítségeteket!
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Mit tegyek az íztelen sárgadinnyével lehet e belőle befőttet készíteni és hogyan?