Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell a sárgadinnye befőttet elkészíteni? fórum

Hogyan kell a sárgadinnye befőttet elkészíteni? (tudásbázis)


2011. aug. 21. 18:32

ma készítettem sárgadinnye befőttet, Knorr tartósítóval.

Annyit változtattam a recepthez képest, hogy belecsavartam a főzőlébe 3 narancs és 4 citrom levét. Teatojásba tettem még szegfűszeget és fahéjat és azt is belefőztem. Mielőtt beüvegeztem volna, a legvégén öntöttem bele pár csepp vanilia kivonatot.

Hihetetlenül különleges, nagyon finom lett !

Narancsot csak az tegyen bele aki szereti a halvány kesernyés ízeket - mi szeretjük.

2009. júl. 2. 19:42

Sárgadinnye ginben



Hozzávalók:


1 sárgadinnye

2 késhegynyi gyömbérpor

2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer

50 g cukor

125 ml gin


Előkészítés:


A sárgadinnyét kétfelé vágjuk, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.


Elkészítés:


A dinnyedarabokat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel. A cukrot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk. Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és az üvegeket sterilizáljuk.


Hőmérséklet:


Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)

Gáz: 1. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 40 perc


Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető


Recept nyomtatása


Előző recept

2009. júl. 2. 19:41
nem tudom,de szerintem fél érett dinnyék kellenek hozzá
14. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 13. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 26. 19:25
Mert még nem ettél, vagy nem szereted a sárgadinnyét, azért herótozod.
2009. jan. 25. 19:00
A sárgadinnye nem épp befőttnek való,
2009. jan. 25. 18:59
nem tudom
11. kriszti0430 (válaszként erre: 10. - Cirmesitompika)
2008. okt. 9. 13:21
Köszönöm ! :)
2008. okt. 9. 08:34

Sárgadinnye befött

A kimagozott, vékony szeletekre vágott sárgadinnyét üvegekbe rakjuk. Egy 7 decis üveghez 4 ek cukorból egy kevés vízzel szirupot főzünk, a gyümölcsre forrázzuk, majd kihűtjük. A szirupot a lábasba visszafőzzük, ismét felforraljuk, a dinnyére öntjük, és a tetejére késhegynyi borkénport-és szalicilt szórunk. Száraz dunsztba rakjuk.

Ez nem hiszem, hogy az, amire gondolsz, hisz gyorsan megvan, de hátha bejön.

2008. okt. 7. 21:26
Kár hogy már nincs szezon
2008. júl. 24. 20:37
ÉN UGYANÍGY TETTEM EL, MINT AZ ELŐZŐ RECEPT. NAGYON FINOM,ÉRDEMES DOLGOZNI VELE!
2008. júl. 10. 08:20

A nem teljesen érett sárga húsú dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, a lágy részeket is kikaparjuk, 5x3 cm-es szeletekre vágjuk. Készítsünk gyenge ecetes vizet és áztassuk benne egy éjszakán át.

Másnap öblítsük le tiszta vízzel, tegyük üvegekbe. 1 liter vízben oldjunk fel 75 dkg cukrot, forraljuk fel, öntsük a dinnyére. Zárjuk le csavaros tetővel, ami alá celofánt teszünk. Tegyük előre melegített vízfürdőbe, gyöngyözésig forraljuk, majd 30 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. (Tartósítószert nem ír, de én nem merném nélküle elkészíteni.)

Ezt találtam hirtelen:))

2008. júl. 10. 08:19
:)
2008. júl. 10. 08:13
csináld
2008. júl. 10. 08:12

egyszer ey ismerősöm csinált tudom renkivűl maceráns napokig kell hagyni álni cukros lében.

És még életemben olyan fincsit nem ettem.Csak nemtartjuk már a kapcsolatot és a receptet akkor nem szereztem meg :(

2008. júl. 10. 08:06

Én tettem el egyszer, de nem ízlett! Egészen más íze volt, mint frissen. Furcsa mellékíze volt. Ugyanúgy tettem el, mint a többi befőttet, a Knorr befőtt tartósítóval. A többi gyümölcsből mindig nagyon finom vele a befőtt.


Ez nem jött be.

2008. júl. 10. 08:00

Már régota keresem de sajnos nem találok pontos receptet :(

Előrre is köszönöm a segítségeteket!

2008. júl. 10. 07:59
Valaki tudja a sárgadinnye befőt receptjét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook