Hogyan ismerkedtél meg fekete bőrű barátoddal? (beszélgetős fórum)
Csak azért hoztam fel a ciculi szót,hogy rávilágítsak: nem én vagyok az egyetlen,aki mások számára nem ismert kifejezéseket használ. A környezetemben nem kizárólag én hívom a fekete színt fekának,de általában azok is értik,akik nem használják.
Mivel mostmár tudom,hogy ezt a kifejezést nem kizárólagosan a szín megjelölésére alkalmazzák a szlengben,innen kezdve körültekintőbben fogom használni,ha még valaha mondom... (Nem jó tudni a másik jelentését)
És tényleg semmi rossz szándékom nem volt,nincs ellenérzésem a színesbőrűekkel szemben (bár okom éppen lehetne rá,ha élnék bármilyen előítélettel),nem bántásból írtam,hogy feka valaki,egyszerűen nekem ez egy színt jelentett.
Hát,nekem ebben az összefüggésben nem jutna eszembe használni,így most beütöttem a szleng szótárba,és mindkét meghatározást dobta a gép (fekete,fekália).
Azt hiszem,leszokom a szó használatáról,és hálát adok az égnek,hogy a "fekete" ismerősömnek sem a fekália jutott eszébe. :-)
Gratulalok :-)
En ilyen messzire nem jutottam az ismerkedesben :-)
az úgy volt, h nagybátyámnál nyaraltam.
lakott ott egy néger orvostanhallgató (Kamerunból).
nem lett a barátom, mivel volt neki csaja, de flörtöltünk egy ideig. :)
Tudom, mert ha meglatogatnak a szuleim, mindig eleresztenek egy-egy ilyen szot. Amikor en kijottem akkor a lelkemre kotttek a barataim hogy nem szabad se ezt se a fekat mert egyszer egy lanyt megvertek a buszon emiatt. Mondjuk a feka szo a fecaliabol ered ami emberi uruleket jelent. Lehet nekem sem tetszene ha valaki igy hivna.
Szoval en tudatosan figyelek ra hogy nehogy mondjam es masoknak is elmondom hogy vigyazzon erre.
Igen tudom, csak odaírtam, bár gondolom értették volna nélküle is, de mindenki tudja, hogy semmi jelentősége. Mármint, hogy egyáltalán semmi rosszra nem gondolunk vele, csak így "tanultuk" meg :)
(Amúgy köszi mindenkinek az eddigi válaszokat, nagyon édesek, éneklős stb :DD)
További ajánlott fórumok:
- Te hol és hogyan ismerkedtél meg a pároddal?
- Hány éves korodban és hogyan ismerkedtél meg a férjeddel?
- Ti hogyan ismerkedtek, ha valaki megtetszik?
- Meg ismerkedtem egy lánnyal annyia problémám vele nagyon fius kinézetű és mélyhangja van.Fiuk járnátok ilyen csajjal?
- Van- e köztetek olyan pár, akik az interneten keresztül ismerkedtek meg?Beszélgessünk:)
- Milyen színű rúzst választanátok egy fekete hajú, kék szemű, fehér bőrű lánynak ajándékba? Mi az ami telitalálat lenne?