Hogyan győzzem le a lustaságomat? (tudásbázis)
A lustaság fél egészség és a piszok melegít
Talán a Varjudombi mesékben volt ez a mondás a Sluga manóktol :)
A lustaság passzív lázadás, pl. "miért nekem kell mindent csinálni?" Nem általánosítok, nem mindig ez az ok.
Lehet, hogy tényleg regenerációt igényel a szervezeted, vagy a feladataidat, életedet újra kéne gondolni, és ehhez meg kell állnod kicsit.
Téged zavar a lustaság, vagy a környezeted elvárásainak akarsz megfelelni?
Ha még enni, olvasni van kedved, nagy baj nincs...Tedd amihez kedved van! Ha nem akarsz tornázni, sétálj, biciklizz, táncolj, ami örömet okoz! A főzés is lehet öröm, a takarítás is, ha megnézed az eredményét!
Mozdulj ki bármerre ebből az állapotból, ennél bármi jobb!
Listát írni is jó ötlet, tedd sorba, mi fontos és mi hanyagolható.
Hirtelen ennyi, mindenkinél más az ok, és más válik be.
Mondjuk emeld fel a hátsódat és kezdd el a dolgaidat.
Tervezd meg, hogy mit szeretnél megcsinálni, egyszerre csak egyet. Utána örülj az eredménynek egy picit, aztán fogj bele a következőbe.
Bizony jó :)
Csak a szomszéd kukkol folyamatosan :D
Amúgy tényleg az. A lakás patyolat tiszta, a medence mellett napozik, és ha belepottyan egy falevél, nem restell felállni, és tűsarkúban elrohanni a hálóért, hogy kihalássza a falevelet. Nehogy szegény levélke belerohadjon a vízbe.
Tudom, mert a szomszédom, és állandóan kukkolok át távcsővel, hogy vajon csak mondja ezeket? De nem...:DD
Mire gondoltál? Hogy valaki rugdosni fogja a popódat, hogy mozogj, dolgoz?
Ha tényleg zavarna, hogy ilyen vagy, akkor le tudnád győzni. Amíg csak nyavalyogsz, hogy "lusta vagyok, jaj mi legyen", addig igazán nem is akarod a változást.
Szerintem ne is akard legyőzni, jó ez így. Főleg, ha elnézik neked.
Amire nincs kedv és motiváció, azt én is úgy csinálom mintha ölnének közben.
Semmi értelme, a muszáj dolgoknak.
A kötelező, magad vállalt dolgokat pedig csak a saját erődből tudod elvégezni, keress benne valami jót, vagy tedd olyanná, hogy érdekessé váljon számodra. Szerintem úgy lehetsz mint én voltam gyakran, hogy a megszokás és a monoton mindennapok érdektelenné tettek.
Új dolgokat próbálj ki, tedd izgalmasabbá a mindennapjaid, az unalmas dolgokat pedig dobd fel valamivel. :) Hátha bejön nálad is. :)
Lustaság fél egészség... :D
Én is lusta típusú vagyok és akár 12 órát is képes vagyok aludni egy huzamban! :D
Én nálam van olyan amikor bepörgök és rengeteg dolgot gyorsan megtudok csinálni, aztán megint jöhet a lustizás és a semmit tevés, vagyis inkább úgy mondom a kikapcsolódás, olvasás, netezés, film nézés, stb...
Még baba mellett is egészen jól el vagyok, jókat alszunk és nem szaladok minden dolgot elvégezni, most ő és én vagyunk az elsők. :)
Szerintem nem kell aggódni a lustaság miatt, mindenkiben van, csak sokan nem merik bevallani. Keress valami új elfoglaltságot, új hobbit, vagy bármit ami leköt, engem felszokott pörgetni, ha valami újba fogok bele. :)
Egyébként meg az a legjobb ha megteheted, hogy lustálkodj és azt csináld amit akarsz. :)