Hogyan csinálják mások..? (beszélgetés)
Én 23 évesen nem vállalnék gyereket, probéljatok spórolni, ti tudjátok mennyi a bevétel, kiadás nem akarok a zsebetekben turkálni, de próbáld meg írni, hogy bevétel-kiadás, mire mikor, és látni fogod,mi az ami nem kell.
Én sem véletlen, hogy 34 évesen szültem, bár van hitelem, de mindenem megvan, igaz gyes mellett dolgozom 2 munkám van a páromnak meg vagy 4 féle és mikor mi megy...
Kedves vivi!
Nekem itt inkább az adóssággal van a problémám, hitel a házon a kocsin , máshogy nem lehet elindulni a mai világban ha a szülők nem milliomosok vagy a lottót meg nem nyeri az ember.
Éppen csak a havi kiadást fedezi a bevétel hogy férhet ebbe bele még egy élet? Én abba bízok, hogy később változik a világ és 30 éves koromra nyugodt szível szülhetek egy gyereket :)...
két helyen dolgozom,albérletben lakom,van egy csomó adósságom,é s van egy 2,5 éves fiam,akit effektív egyedül nevelek.
Soha nem gondolkodtam azon,hogy mi lesz majd ha...a gyerek miatt mindig talpon kell maradni,ő ad értelmet a minden napos küzdéshez.Ránézek és tudom,hogy soha nem adhatom fel!Rámnéz és megszűnik az összes aggályom.
Annyi nő van itt köztük sok fiatal anya és idősebb, én 23 éves vagyok, tavaly költöztünk be közösen vásárolt lakásunkba, van egy középkategóriás 3 éves autónk de gyerek nincs és tervezni sem merünk. 2 munkahelyen dolgozom, a párom állami cégnél és még így is alig-alig bírjuk a kiadásainkat fizetni pedig semmi luxus nincs már az életünkben.
Hogy lehet ebben a mai anyagias világban gyermeket vállalni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csináljak jó nőt magamból? Hogyan küzjem le az önbizalomhiányomat?
- Mit csináljak? Hogyan segítsek?
- Hogy csinálják mások? Csak én/mi vagyunk ilyen vesztesek?
- Hogyan csináljak étvágyat az 5 éves gyermekemnek?
- Ötleteket várok, hogyan csináljak bírkózót a kisfiamból farsangra
- Mit csináljak, ha a kutyám séta közben felkap "dolgokat" a földről és megeszi? Hogyan szoktathatnám le róla?